Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Новини


Чому Україна може навчитися в НАТО? 
17 лютого у Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулася панельна дискусія представників Міжнародного центру оборони та безпеки (ICDS) і Центру досліджень регіональної безпеки. Тема конференції звучала так: “Стійкість і безпека: чому Україна може навчитися в НАТО?” Подія відбулася у гі..
[ читати далі ]
Робочий візит до Володимир-Волинського об’єднаного районного військового комісаріату
Офіцери Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, викладач кафедри військової психології та педагогіки Євген Балабушка та викладач кафедри військової політології Євген Хан здійснили робочий візит до Володимир-Волинського об’єднаного районного військового комісаріату. В ході робочого візиту відбу..
[ читати далі ]
Військові журналісти відзначили своє професійне свято.
16 лютого, відповідно до наказу Міністра оборони України, бійців інформаційного фронту, які служать в українському війську, щороку вітатимуть з нагоди Дня вшанування військового журналіста України. В цей пам’ятний день курсанти Військового інституту взяли участь у ранковому церемоніалі військовослужбовців Збройних Сил України, зокрема військо..
[ читати далі ]
Вшанування пам’яті загиблих
Курсанти Військового інституту взяли участь у ранковому церемоніалі вшанування військовослужбовців Збройних Сил України, зокрема військових журналістів які загинули під час виконання службових обов’язків внаслідок російської агресії на Сході України, вшанували їх хвилиною мовчання та поклали квіти до Стели пам’яті.
[ читати далі ]
Військовий вишкіл ліцеїстів Українського Гуманітарного ліцею КНУ імені Тараса Шевченка 
У Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка проводяться заняття з ліцеїстами 10-х та 11-х класів Українського гуманітарного ліцею Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Заняття з ліцеїстами мало на меті опанування предмету «Захист України» та ознайомлення з підг..
[ читати далі ]
ПРАКТИЧНЕ ЗАНЯТТЯ ЩОДО ОРГАНІЗАЦІЇ ВНУТРІШНЬОГО КОНТРОЛЮ У ВІКНУ у 2021 році
Відповідно до вимог Порядку організації в системі Міністерства оборони України та Збройних Сил України внутрішнього контролю та управління ризиками, затвердженого наказом МОУ від 02.04.2019 №145 (зі змінами) та Плану управління ризиками Сухопутних військ Збройних Сил України на 2021 рік з визначеним особовим складом Військового інституту було пр..
[ читати далі ]
На базі Військового інституту успішно пройшли стажування  офіцери - слухачі Загальновійськової академії Сен-Сір Коеткідан.
Стажування молодших лейтенантів Загальновійськової академії Сен-Сір Коеткідан Збройних сил Французької Республіки мало на меті підвищення рівня володіння українською мовою, а також ознайомлення із системою інтегрованої підготовки військових фахівців та особливостями організації освітньої програми курсантів ВВНЗ. Зокрема програма курсу передбачала з..
[ читати далі ]
Вдалий старт нового бігового сезону.
​Нещодавно в місті Києві проходив чемпіонат з легкої атлетики на першість міста, в якому курсант Анатолій Тонконоженко зайняв друге місце. ​Зимові морози не перешкода для мотивованих спортсменів, впевнений хлопець, навпаки, це сприятливі умови для гартування тіла і духу. ​- До Чемпіонату готувався наполегливо, - розповідає Анатолій, - Навіть пр..
[ читати далі ]
Першокурсники пройшли всі етапи курсу «Бойова система виживання воїна»
Курсанти першого курсу Військового інституту закріпили на практиці теоретичні знання з інженерної підготовки, РХБЗ і тактичної медицини під час проходження курсу «Бойова система виживання воїна» на базі Навчального центру «Десна» імені Ярослава Мудрого. Курсантами були відпрацьовані практичні заняття з : Порядку встанов..
[ читати далі ]
Від теорії до практики: першокурсники засвоїли знання, необхідні для виживання в бойових умовах
Із курсантами першого курсу Військового інституту на базі Навчального центру “Десна” ім. князя Ярослава Мудрого відбулися збори. Практичні заняття провели відповідно до «Бойової системи виживання воїна». Головна мета – поетапне формування компетенції офіцера управління тактичного рівня щодо проведення практичних заня..
[ читати далі ]