Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Чому Україна може навчитися в НАТО? 

  17 лютого у Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулася панельна дискусія представників Міжнародного центру оборони та безпеки (ICDS) і Центру досліджень регіональної безпеки. 

  Тема конференції звучала так: “Стійкість і безпека: чому Україна може навчитися в НАТО?”
Подія відбулася у гібридному форматі на базі Українського кризового медіацентру (УКМЦ) із використанням програми ZOOM. 
Присутні всебічно обговорили питання стійкості до зовнішніх загроз: у чому просунулася Україна за 7 років агресії РФ? Звучала також констатація на положеннях програми розширених можливостей НАТО для України: якою будедвостороння користь для стійкості?

  Окрім цього, учасники дискутували про роль Естонії в посиленні стійкості України. Варто зазначити, що на конференцію були запрошені іноземні представники, зокрема Вінета Кляйне, директорка Центру інформації та документації НАТО в Україні та Каімо Кууск, Надзвичайний і Повноважний Посол Естонської Республіки в Україні. 

  Після заходу учасники конференції дійшли спільного висновку про те, що вона якісно відобразила ті моменти, які відпрацьовуються у співробітництві між Україною і блоком НАТО. Зокрема, з Естонською Республікою, яка надає нам допомогу у прискоренні переходу на стандарти НАТО. Дискусія підтвердила те, що ми маємо активніше рухатись до стандартів НАТО. Звісно, усе це залежить в першу чергу від нас самих.

 

Анна Прус

Фотографії