Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Курсанти ВІКНУ розпочали участь у «Rapid Trident

На Яворівському військовому полігоні (Львівська область) традиційно розпочалися міжнародні командно-штабні навчання «Rapid Trident» («Швидкий тризуб»). Участь у навчаннях беруть військовослужбовці держав-членів НАТО та Збройних Сил України. Вже другий рік поспіль до активної участі у цьому важливому заході залучаються також й курсанти юридичного профілю Військового інституту.

До місця проведення навчання вирушило 16 курсантів 3 курсу, що навчаються за спеціалізаціями «Правоохоронна діяльність в Збройних Силах України» та «Цивільно-військове співробітництво».

«Цього року наші курсанти залучаються до практичного відпрацювання широкого спектра активностей – це різноманітні заходи цивільно-військового співробітництва та забезпечення правопорядку у зоні ведення воєнних дій та гуманітарної операції, захист цивільного населення тощо. Проте найбільш цікавим, на мою думку, стане їхнє «перевтілення» у цивільне населення на одному з етапів навчання. Поставити себе на місце тих, з ким маєш працювати – безцінний досвід», - розповідає професор кафедри правового забезпечення полковник юстиції Олег Гущин.

У перший день з курсантами проведено орієнтаційно-ознайомчі заняття. Американські колеги та представники міжнародної гуманітарної організації «Центр з питань захисту цивільних в умовах конфлікту» поділилися знаннями, а також на практиці показали свою роботу. Загалом кожен з присутніх ділився власним досвідом, тому учасники могли обговорити актуальні й цікаві питання. Цікавим стало проведення сержантом-медиком американської армії заняття з тактичної медицини. Усі змогли відпрацювати набуті вміння на практиці.
Навчання триватимуть до 26 вересня, тож курсанти матимуть достатньо часу дізнатись про кращі практики провідних країн світу у сфері цивільно-військових відносин та діяльності військових правоохоронних органів.

Навчання триватимуть до 26 вересня, тому курсанти матимуть змогу дізнатися про діяльність цивільно-військового співробітництва та захисту цивільного населення передової країни світу.

Анна Гудзь

Фотографії