Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Подолання психологічної смуги перешкод – це крок до права мати справжнє звання курсанта ВІКНУ

Продовжується первинна військово-професійна підготовка з курсантами-першокурсниками які пройшли випробування на психологічній смузі перешкод.
Усі курсанти долали психологічну смугу зі зброєю та в спорядженні. Перед самим випробуванням кожен мав скласти заліки з фізичної підготовки, тактики. Дистанція була облаштована різноманітними перешкодами: зруйнованою стінкою, дротяною сіткою на низьких кілках, траншея з перекриттям, терикон, фасад зруйнованої будівлі, ділянка місцевості після артилерійського нальоту, майданчик для перенесення боєприпасів, зона хімічного ураження, зруйнований міст, ділянка пожежі, подолання водної перешкоди, евакуація пораненого, тобто більшість елементів психологічної смуги відображають ті завдання, які притаманні саме українському військовослужбовцю.
З огляду на складність випробування, протягом усієї дистанції кожну групу супроводжували інструктори навчального центру, які уважно слідкували за чітким виконанням подолання кожної перешкоди курсантом. За словами інструкторів те, що переважна частина маршруту смуги проходить у пісках, збільшує фізичне навантаження, але все одно на першому місці психологічні випробування. Воля, бажання через будь-що виконати поставлене завдання й не залишити своїх побратимів – саме ці риси характеру мають бути притаманні справжнім військовослужбовцям.

Заступник начальника навчального збору
з морально-психологічного забезпечення
майор Денис НЕБЕЛАС

Фото Євгеній Тристан

Фотографії