Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Пам'ятна зустріч майбутніх і діючих військових журналістів

Днями у стінах Військового інституту відбулась спільна зустріч курсантів кафедри військової журналістики та їх старших колег – військових журналістів, які представляли ЦТРС МО України.
Головна ідея цього заходу - ознайомлення курсантів зі специфікою роботи військових ЗМІ, обов’язками та вимогами до майбутніх молодих офіцерів-журналістів з початком служби у Збройних Силах України.
Головна редакторка радіо «Армія-FM» Ірина Сампан розповіла про зміст і специфіку військового радіо та запросила курсантів до подальшої співпраці.
«Армія FM – це унікальний проєкт тому, що це єдине військове радіо, яке було створене в умовах війни військовими, для військових», - розповідає Ірина.
« У нас є стратегія розвитку цього радіо, а також зміна його формату. Тобто покращення музичного, інформаційного, розважального контенту та загалом, злагодження роботи команди. Під час практики у нашій студії ви можете подивитись, послухати, як робляться новини, як вони пишуться, як записуються синхрони. Все це, створюється оперативно, свіжо та сьогодні на сьогодні. Також ми шукаємо голоси, а саме чоловічі «баси» та жіночі «альти».
Автор програми «Техніка війни», досвідчений військовий журналіст, підполковник Сергій Камінський, у свою чергу, розповів про здобутки військового телебачення, про проекти які випускає їх студія, застосувавши при цьому порівняльні таблиці.
«Я закоханий у цю роботу та намагаюсь створювати той контент, який найбільше цікавить аудиторію», - підкреслив Сергій. «Ми розкриваємо усі сфери життя та служби Збройних Сил України та Міністерства оборони». Також Сергій розповів про вимоги до військових кореспондентів: «У нашій студії працює приблизно 80 осіб, кожен із них - це універсал. Тобто людина, яка у разі потреби, може писати, знімати та монтувати. Так само потрібно знати англійську мову адже майже всі програми для монтування та обробки матеріалів написані англійською. Потрібно постійно бути в тренді, передивлятись, що нового з’явилось у світі, бо якщо ти йдеш у відпустку, неважливо, на тиждень, чи на два, доведеться дуже довго наздоганяти. Майже кожен з моїх колег веде власний блог та постійно самовдосконалюється».
Підполковник Камінський наголосив: «Найперше яким має бути курсант, це порядним, грамотним та ініціативним».
Курсанти ставили цікаві питання та обмінювались думками зі старшими колегами, щодо актуальних тем сьогодення. Загалом, всі залишись задоволені від цієї зустрічі та вже з нетерпінням чекають своєї практики на ЦТРС МОУ.

Павло Мілєвич
 

Фотографії