Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Військовий інститут долучився до акредитації цивільних журналістів до зони ООС

Курсанти Військового інституту були присутні на практичній стадії акредитації цивільних працівників медіа до зони ООС.

«Близько 60 журналістів сьогодні закінчили 18 курс для представників ЗМІ, який називається «Курс підвищення медійної компетенції». Усі вони успішно пройшли два дні курсів та отримали прес-карту. Її наявність дає право працювати безпосередньо на бойових позиціях», - коментує заступник начальника прес-служби МОУ полковник Олександр Мотузяник.

Курс складається з двох етапів, перший – теоретичний. Працівники медіа прослухали лекції від викладачів Національного університету оборони про Сектор безпеки і оборони, Види і роди військ, Військова термінологія та Порядок взаємодії представників цивільних ЗМІ з інформаційними структурами в районі проведення ООС.

Другий етап – практичний. Журналісти, оператори та водії навчилися основним навичкам тактичної медицини, правилами поводження з вибуховими речовинами та відпрацювали порядок дій при ворожому обстрілі.

«Дізнався багато цікавих та корисних речей. Деякі з цих речей для мене не були нові, особливо тактична медицина, але з саперною справою я на мав справи до цього, хоча в період своєї служби в армії офіційно був у групі інженерного забезпечення», - ділиться враженнями кореспондент програми «Факти тижня з Оксаною Соколовою» Олександр Візгін.

Курсантам необхідно відвідувати такі заходи, адже це безцінний досвід. У майбутньому деякі з них займуть посади прес-офіцерів, а робота з представниками цивільних ЗМІ – основа їх службових обов’язків.