Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Магістрів військової політології з нетерпінням чекають у військах

На кафедрі військової політології наступив відповідальний період – випуск фахівців-політологів з освітньо-кваліфікаційним рівнем “магістр”. Це перший випуск не тільки в історії кафедри, але і для нового начальника кафедри кандидата політичних наук, доцента підполковника Сергія Сірого.

Виконання атестаційної роботи магістра є завершальним етапом навчання бакалавра і має за мету, як одну із її складових – розширення, закріплення і систематизацію теоретичних знань, набування навичок практичного застосування цих знань в майбутній військово-професійній діяльності.

Процес підготовки до захисту магістерських робіт передбачає покрокові дії курсантів, першим із яких є вибір теми роботи в руслі політологічних дисциплін та оборонно-безпекової спрямованості.

Суттєву допомогу курсантам надали керівники атестаційних робіт зі складу науково-педагогічних працівників кафедри. Їх головна участь полягала в прищепленні курсантам певних чеснот, спрямуванні досліджувачів по шляху, характерному для шукачів істинних знань. Подальші дії полягали в обговоренні з випускником теми роботи та складанні завдання дослідження, визначенні індивідуального завдання на військову практику (стажування), розроблення календарного плану роботи над темою, консультації дипломника з усіх питань виконання роботи, систематичний контроль виконання календарного плану, перевірка всіх матеріалів, що складають атестаційну роботу.

Навички отримані під час проведення дослідження стануть в нагоді майбутнім лейтенантам під час службової діяльності у військах, адже офіцерська посада багатофункціональна та вимагає бути і командиром, і педагогом, і дослідником, і духовним наставником для своїх підлеглих.

Екзаменаційна комісія, в складі якої є як представники замовника так і представники базового факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Військового інституту, об’єктивно підійшли до оцінювання виконаних робіт курсантами та відмітили, що всі роботи виконані на достатньому рівні і заслужили позитивних оцінок. Серед кращих відмічені роботи курсанток Анастасії Присташ і Наталії Повх.

Підбиваючи підсумки роботи науково-педагогічних працівників під час випускного екзамену і захисту кваліфікаційних робіт начальник кафедри звернув увагу як на досягнення колективу, так і те, що не вдалося реалізувати під час занять, в сенсі формування необхідних морально-психологічних і професійних якостей магістрантів, з метою внесення коректив у освітній процес.

Професор кафедри кандидат історичних наук, доцент полковник у відставці Віктор Безбах, який очолював кафедру до цього часу з 18 жовтня 2018 року, дня початку її формування, підкреслив, що спільними зусиллями із керівництвом Військового інституту вдалося створити дієздатний навчально-науковий підрозділ, спроможний виконувати покладені на нього завдання. І саме одним із підтвердженням цьому є успішний захист магістрантами своїх дипломних робіт.

Вже 21 грудня буде проведений ритуал випуску молодих лейтенантів зі стін alma mater. Проводжаючи випускників у самостійне життя, кожний із науково-педагогічних працівників бажає всім вам реалізуватися як фахівцям у військовій службі і чекаємо тільки приємних новин про ваші досягнення у справі захисту нашої держави.

Слава Україні!

Фотографії