Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Незламна сила духу

Сьогодні у  Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка за підтримки Департаменту військової освіти і науки, соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України в рамках програми національно-патріотичного виховання      відбулася зустріч з Героєм України Володимиром Жемчуговим.

Володимир Павлович розповів про власну історію та війну на окупованих територіях України. Він разом з однодумцями спланував та провів близько 30 спеціальних операцій. Та чотири роки тому, 29 вересня 2015 року під час виконання чергового бойового завдання підірвався на мінному полі. Скалічений вибухом він дивом залишився живий і понад рік перебував у заручниках. Полон став неймовірним тягарем для нього, але віра у власні сили та надія на повернення допомогли усе здолати.  

Сьогодні Володимир Жемчугов Радник міністра інформаційної політики. Він  та його дружина Олена,  координатор проєкту «Бранці кремля», з виступами та презентаціями відвідали 38 різних освітніх закладів у дев’яти областях України. В ході сьогоднішньої зустрічі курсантам показали документальний фільм «Бранці Кремля», який вийшов у рамках вшанування патріотизму та мужності політичних ув’язнених в боротьбі проти окупації Російської Федерації.

Заступник директора Департаменту військової освіти і науки, соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України полковник Вадим Артамощенко подякував сміливому та активному подружжю за невтомну працю і корисну літературу, подаровану курсантам.  – Такі зустрічі ніколи та нікого не залишають байдужими. Свідчення людини, що пройшла тортури і не зламалась є прекрасним прикладом для наслідування. Вдячний Вам за Вашу роботу і переконаний у подальшій співпраці, - наголосив Вадим Артамощенко

Зустріч була напрочуд емоційною, цікавою. Курсанти активно ставили різні питання, та охоче знайомились з подарованою літературою.

На завершення пан Володимир побажав усім курсантам наснаги у навчанні і завжди розділяти потреби та цінності. Ніколи і нічого не боятись, вірити у власні сили і берегти вільну та незалежну Україну.

Фотографії