Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Підбірка блоку новин, начитування у прямому ефірі, живе спілкування з гостями та розробка власних проєктів

Робота перед камерою, цікаві зустрічі та живе спілкування у прямому ефірі: саме у такій атмосфері пройшов тиждень посиленої військової підготовки курсантів 6 курсу за спеціальністю військова журналістика.

Шість днів майбутні лейтенанти відточували здобуті за 5 років навчання навички та вміння на базі Центральної телерадіостудії Міністерства оборони України.

Оскільки у Військовому інституті та Інституті журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка хлопці протягом навчання були поділені на спеціалізації, а саме теле та радіовиробництво, то і на фінальному стажуванні вже чітко знали хто в чому мастак.

Підбірка блоку новин, начитування у прямому ефірі, живе спілкування з гостями та розробка власних проєктів – це складові роботи військового радійника.  За цей тиждень Владислав Подкіч, Ярослав П’ясецький та Костянтин Богатирьов ще раз пройшли всі ці досить цікаві, але водночас нелегкі аспекти радіожурналістики на єдиному військовому радіо «Армія ФМ».

У свою чергу, Данило Панасюк, Віталій Пікуль та Єгор Далієвський встигли попрацювати над створенням проєктів Військового телебачення України, які зовсім скоро усі матимуть змогу побачити на українських телеканалах. Тож, зйомку з місця подій, написання сценарних планів, відеомонтаж та процес створення готового відеопродукту хлопці опанували вже майже досконало.

Завдяки кафедрі військової журналістики та керівництву Військового інституту майбутні військові журналісти мають змогу від початку навчання практикуватися та брати участь у створенні різних радіо, теле та газетно-журнальних проєктів у таких структурах як ЦТРС МОУ, інформаційній агенції «Армія Інформ» та у прес-службах бригад та центрів.

«Ми завжди раді бачити курсантів ВІКНУ у нас в студії. Протягом 5 років ми тісно співпрацюємо з ними, надаємо можливість отримати та удосконалити практичні навички. На виході – ми отримуємо готових спеціалістів для роботи у сфері військової журналістики», - зазначила начальник ЦТРС МОУ полковник Яна Холодна.

Тож, зовсім скоро курсанти 6 курсу отримають свої перші офіцерські погони та підуть служити Україні та її народу. А навички, здобуті за час навчання, точно стануть їм у нагоді.

 Владислав Подкіч

Фотографії