Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

З картою до перемоги

Спортивне орієнтування – це той вид спорту, який поєднує в собі фізичну витривалість, стратегію, психологічну стійкість. Чергова перемога збірної  команди Військового інституту зі спортивного орієнтування вкотре довела, що наші спортсмени володіють потрібними якостями

6 вересня на території Музею народної архітектури і побуту України «Пирогов» відбулися змагання зі спортивного орієнтування «Відкритий Кубок Центрального управління Служби безпеки України». За ініціативою кафедри фізичного виховання і спорту збірна Військового інституту теж отримала можливість поконкурувати з десятьма командами і показати відмінний результат. 

- Метою цих змагань є вдосконалення навичок роботи з картою та компасом, це необхідна практика для військових. Адже на відміну від виключно атлетичних видів спорту, орієнтування вимагає поєднувати рух із мисленням, плануванням і стратегією, - зазначив головний суддя заходу Сергій Тарасюк.

В особистому заліку золотою медаллю поповнив скарбницю спортивних відзнак Військового інституту курсант Пайол Андрій, сріблом відзначився Попсуй Роман, а бронзовим призером змагань став Дем’янчук Андрій.

Команда Військового інституту зі спортивного орієнтування рішуче налаштована на подальші виклики. Хлопці запевняють, що головне – це наполегливість і старанність. І звичайно ж карта, бо як інакше знайти шлях до перемоги?

Євгенія Пугач

Фотографії