Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Вшанували творця першої європейської Конституції

Курсанти Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка поклали квіти до пам’ятника видатного політичного діяча початку 18 століття, гетьмана України Пилипа Орлика. Такі заходи вже стали доброю традицією військових у День Конституції України. 

«Той факт, що творцем першого, сучасного на той час, закону про вольності став українець є переконливим доказом високої освіченості, культури, та прагнень нашого народу жити цивілізовано», -  зазначив підполковник Олександр Майстренко, відповідальний за проведення заходу. 

Олександр Миколайович цікавиться історією. І про визначних політичних діячів минулого знає чимало. Його розповідь про  гетьмана Пилипа Орлика, як соратника і наступника Івана Мазепи, не аби як зацікавила курсантів:

 « Уявіть, що наступні 33 роки,  починаючи з 1709 року, Орлик присвятив створенню широкої антимосковської коаліції. Він особисто уклав договори із Туреччиною, Швецією з єдиним прагненням звільнити Україну від московського поневолення. Боротьба триває й досі, і Ви, повинні знати та пам’ятати творців нашої історії, яку часто спотворюють з метою дискредитації наших героїв», - зазначив підполковник Олександр Майстренко.

Фотографії