Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Науковцями ВІКНУ розроблено та проведено успішне випробування моделі автоматизованого комплексу пасивної розвідки

25 червня 2019 року науковці Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка на військовому полігоні міжвидового центру підготовки підрозділів РВ і А Сухопутних військ ЗС України «Дівички» провели успішне випробування сейсмоакустичних приладів під час проведення стрільб з мінометів.

Наукові представники ВІКНУ спільно з науковими представниками КНУ імені Тараса Шевченка та представниками Національної академії наук України в рамках перспективної науково-дослідної роботи «ДАТЧИК», розробили та провели випробування моделі автоматизованого комплексу пасивної розвідки, який призначений для виявлення, визначення координат та розпізнавання стаціонарних та рухомих об’єктів військового призначення, визначення координат розташування артилерії та мінометів, координат польоту авіації, гелікоптерів, безпілотних літальних апаратів та дронів на малих та гранично малих висотах.

Основне завдання запропонованої розробки – відпрацювання завершеного комплексу пасивної розвідки. Особливо корисним він може бути у випадку швидкої побудови замаскованих систем спостереження за наземною та повітряною обстановкою на інженерно не підготовленій місцевості.