Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Вшанували захисників Києва

22 червня курсанти Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка провели пам`ятну акцію з нагоди Дня День скорботи й вшанування пам`яті жертв війни в Україні (22 червня) для кожного українця є важливим і символічним. Україна зазнала непоправних втрат. Кожен п`ятий з-поміж її мешканців загинув. Разом з тим прикладів відваги та мужності тогочасних оборонців столиці безліч. Київський укріп район є частиною фортифікаційних споруд, за допомогою яких здійснювалось протистояння фашистській навалі. скорботи із гаслом: "Вдячні за подвиг". Пройшли близько десяти кілометрів по лінії Київського укріпленого району вздовж річки Ірпінь, та поклали квіти до меморіалу загиблим воїнам, звільнявшим Україну від фашистських загарбників. Власними силами організували прибирання території навколо інженерних споруд біля сіл Романівки та Горенки.

- День скорботи й вшанування пам`яті жертв війни в Україні для кожного українця є важливим і символічним днем. Україна зазнала непоправних втрат у Другій світовій війні. Разом з тим прикладів відваги та мужності тогочасних оборонців столиці безліч. Нам, майбутнім офіцерам, такі заходи цікаві та корисні, - ділиться враженнями першокурсник Олег Дудка.

а майже 80 років місцевість де точилися кровопролитні бої сильно змінилась. Навколо довготривалих вогневих споруд тепер обжиті території. Поруч є сучасний храм де часто згадують оборонців цих місць. Але зовсім не залишилось ветеранів - живих свідків тих подій.

Сержант Євген Тристан учасник бойових дій АТО. Для курсантів він не лише авторитетний командир групи. Охоче ділиться своїм бойовим досвідом та спогадами. Навчає підопічних елементарним речам: як орієнтуватись на місцевості, де краще обрати місце для засідки та ведення спостереження за умовним противником, як замаскувати свій спостережний пункт тощо.

- Колись про війну розповідали наші прадіди. Здавалось, що це щось недосяжне, такого жахіття більше ніколи не буде. Але нашому поколінню випало подібне випробування. І тепер про війну розповідаю сам. Власне, коли ми прибирали навколо дзоту, я пояснив наскільки зручне місце обрали інженери. Дорога як на долоні, пагорб - додаткова перешкода для противника що наступає. А за кількістю влучань у дзот лише можна уявити весь той жах з яким зіткнулись оборонці столиці 78 років тому - ділиться враженнями Євген Тристан.

Попрактикувались курсанти й в розведені вогнища та приготуванні їжі у польових умовах. Спільними зусиллями облаштували наметове містечко. Спробували себе в якості водних туристів - зібрали плавзасоби та позмагалися у подоланні водної перешкоди. Враження у всіх учасників від самого заходу залишились найкращі.

Фотографії