Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Знайомимося зі Спільною політикою безпеки та оборони Європейського Союзу

10 жовтня 2013 року у Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбувся виступ Голови Військового комітету Європейського Союзу генерала Патріка де Роз’є. Даний захід входив до офіційної програми перебування в Україні делегації Військового комітету Європейського Союзу у період з 09.10.13 по 11.10.13.

До виступу поважного гостя були залучені керівники структурних підрозділів Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил України, науково-педагогічні працівники Національного університету оборони України імені Івана Черняховського, Військового інституту, співробітники науково-дослідних установ Збройних Сил України, слухачі, курсанти. Від керівництва Київського національного університету імені Тараса Шевченка на заході був присутнім проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв’язки) професор Бех Петро Олексійович.

Начальник Головного управління військового співробітництва та миротворчих операцій Генерального штабу Збройних Сил України генерал-майор Леонід Голопатюк, представляючи Голову Військового комітету Європейського Союзу зазначив, що перед нами не тільки чотиризірковий генерал, а справжній бойовий офіцер, пілот, який освоїв всі типи літаків, що перебувають на озброєнні Збройних сил Французької Республіки, приймав участь в усіх бойових операціях, які проводились Французькою Республікою, мав бойові вильоти. Життєвий шлях цього офіцера достойний наслідування.

Виступ генерала Патріка де Роз’є присвячувався Спільній політиці безпеки та оборони Європейського Союзу. Поважний гість на початку виступу зазначив, що для нього велика честь виступати у Військовому інституті, який входить до складу найпрестижнішого університету України.

Промова Голови Військового комітету була дуже цікавою та змістовною. Генерал де Роз’є торкнувся аспектів формування Спільної політики безпеки та оборони Європейського Союзу, принципів створення Бойових тактичних груп ЄС, діяльності Військового комітету, порядку прийняття рішень, участі України в операціях під проводом Європейського Союзу та вкладу нашої держави в архітектуру європейської безпеки.

Після виступу присутні мали змогу поставити поважному гостю питання, на які він дав змістовні та вичерпні відповіді.

Наприкінці візиту генерал Патрік де Роз’є зробив запис в Книзі почесних відвідувачів Військового інституту.

Фотографії