Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Офіцери відвідали Укрінформ і дізнались про можливість співпраці

5 лютого відбулась зустріч завідувача прес-центру Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» заслуженого журналіста України Сергія Сай-Боднара з офіцерами, що прибули на курси підвищення кваліфікації військових журналістів, фахівців з інформування громадськості та взаємодії із засобами масової інформації до Військового інституту.

За словами Сергія Сай-Боднара, на базі УКРІНФОРМу функціонує низка сучасно, обладнаних конференц-залів, які можна за клопотанням військового керівництва на безкоштовній основі використовувати в навчальному процесі: організовувати і проводити тренінги та семінари для курсантів нашого військового інституту.   

Під час розмови гості дізналися про історію створення, розвиток, головні аспекти роботи та завдання, що покладені на редакцію.

Зокрема, офіцери дізнались що УКРІНФОРМ являє собою мультимедійну платформу іномовлення і єдине національне інформаційне агентство України, джерело інформації про політичне, економічне, соціальне, наукове, культурне, суспільне життя в Україні та за кордоном. Агентство працює з 1918 року.

Сьогодні УКРІНФОРМ має найбільшу мережу регіональних і закордонних корпунктів. Кореспонденти агентства працюють у кожному регіоні України та в 9 країнах світу: Бельгії, Канаді, Молдові, Німеччині, Нідерландах, Польщі, Росії, США, Франції.

Щодня УКРІНФОРМ дає читачам повну та об`єктивну картину подій: більш як 300 новин за добу, ексклюзивні коментарі та інтерв`ю, фоторепортажі, інфографіку.

Новини виходять українською, російською, англійською, німецькою, іспанською, французькою та китайською мовами.

Агентство випускає десятки професійних інформаційних продуктів: стрічки, інформаційні пакети та вісники. Серед передплатників та партнерів УКРІНФОРМу: електронні та друковані ЗМІ, теле- і радіокомпанії України, медіа зарубіжних країн, владні та бізнес-структури, посольства і консульства, підприємства, банки.

УКРІНФОРМ також має професійну фотослужбу та найбільший в Україні історичний фотоархів. Фотоколекція агентства налічує понад 500 000 знімків. Регіональні та закордонні фотокореспонденти УКРІНФОРМу працюють із найсучаснішим обладнанням, щодня поповнюють колекцію десятками нових фоторепортажів важливих та цікавих подій.

Прес-центр УКРІНФОРМу забезпечує професійну підготовку та проведення прес-конференцій, брифінгів, круглих столів, Інтернет-конференцій, відеомостів, презентацій, семінарів, виставок, комплексний медіа-супровід заходів. Зали вміщують до 100 осіб та  оснащені найсучаснішим обладнанням. Серед постійних гостей прес-центру: перші особи держави, міністри України, відомі політики, закордонні дипломати, видатні спортсмени, артисти, письменники і науковці, релігійні та громадські діячі, зірки шоу-бізнесу.

УКРІНФОРМ – єдиний від України член Європейського альянсу інформаційних агентств, а також член Асоціації національних інформаційних агентств країн Причорномор`я.

Інформаційна агенція приділяє велике значення об`єктивному інформуванню про ситуацію на сході України. З цією метою введена постійна рубрика «На передовій». Останніми темами рубрики є воєнний стан і керченська криза пов`язана з полоненими українськими військовими моряками.       

Після ознайомчої лекції спілкування продовжилось у форматі діалогу, найбільш популярне питання стосувалось міжнародної діяльності та роботи представників інформаційного агентства у зоні проведення операції Об`єднаних сил.

Наприкінці зустрічі офіцерам запропонували оглядову екскурсію редакцією агентства та відвідування конференційного залу.

Відвідувачі висловили подяку за  та сподівання на майбутню співпрацю. 

                                                  Валерія Кротченко

                                                  кафедра військової журналістики

Фотографії