Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Психологічна підготовка майбутніх офіцерів

Адекватною реакцією на виклики сьогодення, обумовлені необхідністю ґрунтовної психологічної підготовки майбутніх офіцерів до роботи з підлеглими, набуття ними умінь здійснювати психологічний супровід службово-бойової діяльності, стало проведення інструкторсько-методичного заняття з курсантами випускного курсу інституту, які готуються за напрямком “Військова психологія”.

Метою заняття було озброєння майбутніх офіцерів знаннями методики проведення заходів загальної психологічної підготовки особового складу в польових умовах. Як варіант, було запропоновано дві вправи – «Вільне падіння» та «Коло довіри», які є одними із найбільш ефективних під час формування у військовослужбовців умінь долати власні страхи та згуртування військового колективу.

На запрошення начальника кафедри психології та політології Військового інституту підполковника МАСЬ Н.М.  інструкторсько-методичне заняття було проведене доцентом кафедри Морально-психологічного забезпечення діяльності військ Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного підполковником КАПІНУСОМ О.С., що є результатом налагодженої співпраці колективів провідних ВВНЗ з підготовки фахівців структур з морально-психологічного  забезпечення.   

За результатами опитування курсантів оцінка запропонованої ініціативи отримала винятково схвальні відгуки, що дозволить і в подальшому використовувати надбання військових педагогів та психологів для підвищення ефективності фахової підготовки майбутніх офіцерів. 

Фотографії