Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Ми на все життя збережемо у своїх серцях добру пам’ять про Україну та Військовий інститут і передамо її своїм дітям!

З такими почуттями повертаються на свою батьківщину офіцери-випускники з Китаю

Різноманітне життя нашого Військового інституту Київського національного  університету імені Тараса Шевченко щоденно сповнене усіляких приводів для зустрічей та спілкування. Цього разу відбулася урочиста подія у зв’язку із  закінченням навчання у ВІКНУ офіцерами Народно-Визвольної Армії Китаю (НВАК). Слухачі займалися згідно з програмою курсів підвищення кваліфікації,передбаченою планом підготовки іноземних військових фахівців. Cпеціалізація – «Міжнародні відносини у воєнній сфері». Привітати випускників із цим знаковим для них днем приїхали військовий, військово-морський та військово-повітряний аташе Посольства Китайської Народної Республіки в Україні   старший полковник Цао Сяоцзянь та його заступник полковник Ван Ліпен.

Поважних гостей привітав та прийняв ТВО начальника Військового інституту генерал-майор Ігор Толок. Між ними відбулася ділова бесіда, під час якої вони обговорили низку питань стосовно навчальної програми та змісту предметів.

  Зустріч було продовжено за участю заступника начальника ВІКНУ з  навчальної роботи полковника В’ячеслава Кирика, начальника військового гуманітарно-лінгвістичного факультету полковник Юрія Дуліча, завідувача кафедри зарубіжної воєнної інформації, кандидата історичних наук, доцента  полковника  у відставці Яківа Жаркова, ТВО начальника групи міжнародного військового співробітництва капітана Ангеліни Яковчук, начальника групи військово-технічної інформації капітана Олександра  Шенчуковського.

Під час  урочистостей полковник Кирик підкреслив, що мета курсів  підвищення кваліфікації успішно досягнута. Вона полягала у формуванні у офіцерів на основі глибоких та всебічних знань про зміст сучасних міжнародних відносин спроможності здійснювати ними організаційну та інформаційно-аналітичну роботу щодо планування, підготовки, проведення та забезпечення заходів міжнародного співробітництва в оборонній сфері.

«Премудрості» сучасних міжнародних відносин офіцери постигали на лекціях, семінарах та практичних заняттях. Саме тут слухачі удосконалювали свої знання, уміння, навички. Протягом року наполегливо вивчали різні дисципліни. Серед них: «Міжнародні системи та глобальний розвиток», «Геополітика та сучасні міжнародні відносини», «Міжнародне співробітництво в оборонній сфері» та інші. З ними займалися досвідчені педагоги. Свій внесок у надання    сучасних знань зробили викладачі кафедри зарубіжної воєнної інформації: доцент підполковник Євген Малхазов, полковник запасу Андрій Мінаєв, підполковник запасу Олег Алфьоров. Активну участь у підготовці і проведенні занять брала також  кандидат філософських наук Ольга Соколіна.

 Заступник начальника Військового інституту  вручив слухачам-офіцерам Народно-Визвольної Армії Китаю  підполковнику Сюе Лею і старшому лейтенанту Чень Вейміню  сертифікати про закінчення навчання у ВІКНУ та побажав подальших успіхів у  службі.

  Представники Посольства КНР зі свого боку висловили задоволення якістю навчального процесу, добрими стосунками, які склалися протягом перебування в стінах Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

       - Ми на все життя збережемо у своїх серцях добру пам’ять про Україну та Військовий інститут і передамо її своїм дітям! – З  такими почуттями повертаються на свою батьківщину офіцери-випускники з Китаю.

Фотографії