Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Україна продовжує імплементовувати стандарти НАТО у психологічну підготовку військовослужбовців

В рамках підписаного меморандуму між ВІКНУ та ГО Спільноти Самодопомоги, для курсантів та офіцерів Кафедри військової психології та педагогіки  відбулась ознайомча лекція “Тренування уваги та зміцнення когнітивної стійкості (резільєнтності) за допомогою практик усвідомленості Майндфулнес для роботи в умовах високого стресу та підвищених вимог”. 

 

Лекцію провела Аміші Джа (США) - професор психології, нейробіолог, доктор, тренер MBAT (Mindfulness Based Attention Training/Тренування Уваги на Основі Майндфулнес). 

 

Захід відкривали: генерал-Майор Крістофер Р. Норрі (США), Марта Пивоваренко - керівниця департаменту “Забезпечення якості послуг з психічного здоров’я та психосоціальної підтримки в ГО «Спільноти Самодопомоги», Вальта, тренер та представник програми MBAT в Україні.

 

Ознайомча лекція була присвячена  4-тижневому тренінгу з усвідомленості та уваги на основі Майндфулнес (MBAT).  Програму контекстно адаптовано для різних груп, які працюють в умовах підвищених вимог (тиску) та високого рівня стресу. Загальна концепція MBAT має на меті сприяти оптимізації продуктивності та благополуччя перед обличчям складних професійних або особистих обставин, які можуть затягнутися на тижні та місяці. Майбітні психологи повинні володіти такими знаннями та мати відповідні навички.

Фотографії