Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Пʼятий випуск військових капеланів ВІКНУ

У будь-якій армії є два види зброї. Перший – це те, що можна виміряти і побачити: особовий склад, техніка, зброя. Але є ще один вид зброї, який залишається невидимим – це бойовий дух воїна. Його не можна побачити, але він є ключовим для успіху. Саме на капелана покладено завдання формувати та підтримувати цей дух, який надихає воїнів на відвагу та вірність своїй справі.  

 

Тож сьогодні, у стінах храму Святої Софії відбувся п’ятий випуск військових капеланів, які завершили курси підвищення кваліфікації з питань військового капеланства у ЗС України. Після восьми тижнів навчання за спеціальною програмою підготовки військових капеланів-офіцерів, Військовий інститут випустив 29 священнослужителів від чотирьох релігійних організацій. 

 

Захід почався із богослужіння, під час якого очільники релігійних організацій благословили військових капеланів, які навчалися. Після цього випускники проголосили Молитву військового капелана та помолились за Україну. 

Впродовж цього періоду навчання військові капелани опановували програму загальновійськової та фахової душпастирської підготовки у Центрі підготовки військових капеланів Військового інституту. У одній з найголовніших християнських святинь Східної Європи військові капелани отримали сертифікати про навчання і в подальшому, вже у військах, виконуватимуть високу місію капелана – стануть духовною опорою військовослужбовців, працівників ЗС України та членів їх сімей!

 

Крім сертифікатів військові капелани отримали відповідну відзнаку – дужку до нарукавного знаку: “Бути поруч!”. Ця відзнака є символом професійної, корпоративної культури та вказує на успішне завершення курсів.

 

«Отримавши військову підготовку У Військовому інституту ви посилили себе та наших захисників. Допомагайте не зламатися, не зневіритись і не втратити людяність нашим воїнам. Ми, обов’язково, з Божою допомогою здобудемо нашу Перемогу! Хай Господь охороняє вас та наших воїнів!», - звернувся до священнослужителів начальник Військового інституту бригадний генерал Анатолій Шевченко.

 

На завершення, з музичним  вітанням до наших військових капеланів завітала українська музикантка, волонтерка, вчителька, військовослужбовець ЗСУ Христина Панасюк.

 

Вітаємо військових капеланів із успішним завершенням курсів та бажаємо подальшого натхненного служіння Богу та Україні! З Богом до Перемоги!

Фотографії