Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

У Військовому інституті відбувся науково-практичний семінар на тему “10 років окупації АР Крим російськими загарбниками: передумови, причини і наслідки”

Метою цього заходу було простежити етнічний та суспільно-політичний розвиток Криму від стародавніх часів до сучасності, з’ясувати місце й роль Криму в історії України, обговорити глобальні наслідки повномасштабної російської агресії проти України, продемонструвати міжнародну єдність навколо позиції, що “Крим – це Україна”, засудити злочини Російської Федерації в Криму та навколо нього, а також визначити параметри міжнародної політики щодо деокупації півострова. Семінар пройшов в режимі онлайн та офлайн.

 

Під час семінару розглядались такі тематичні напрямки: 

Історія Кримського півострова в контексті історії України; 

Кримська єпархія: від започаткування християнства до сьогодення; 

Захоплення Кримського півострову Російською Федерацією; 

Наслідки окупації Криму у різних сферах життєдіяльності.

Українські громадяни в окупованому Криму: боротьба за деокупацію. 

Кримська платформа: міжнародний вектор боротьби за деокупацію Криму.

 

До науково-практичного семінару долучилися військовослужбовці та працівники ЗСУ Військового інституту КНУ імені Тараса Шевченка, Центрального військово-наукового управління ГШ ЗС України, Науково-дослідного центру гуманітарних проблем ЗС України, викладачі та курсанти вищих військових навчальних закладів. Також взяли участь викладачі КНУ імені Тараса Шевченка, Харківського національного університету імені Г. Сковороди, Запорізького національного університету, офіцер Інформаційного агентства “Арміяinfo”, КНЕУ ім. В. Гетьмана.

Фотографії