Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

ЧЕРГОВІ ПЕРЕМОГИ НА СПОРТИВНИХ АРЕНАХ

Гирьовий спорт – це не лише змагання на силу та витривалість, а справжнє випробування духу та волі. На Чемпіонаті України з гирьового спорту, який проходив у столиці з 6 по 10 березня 2024 року, спортсмени ВІКНУ вразили своєю майстерністю та наполегливістю.  

 

Ці змагання були визначальними для найсильніших спортсменів країни. Участь в них взяли представники 17-ти областей, серед яких була і команда ВІКНУ. Вона увійшла до складу збірної Київської області та міста Києва під керівництвом старшого викладача кафедри фізичного виховання, спеціальної фізичної підготовки і спорту тренера Максима Підопригори.

 

Всі учасники продемонстрували свої рекордні результати, а найкращі з них отримали медалі та вийшли на п’єдестал. Однією з видатних учасниць була курсантка Софія, майстер спорту України, яка брала участь у всіх дисциплінах протягом чотирьох днів. Спортсменка відзначилася в довгому циклі, ривку, поштовху, двоборстві та триборстві, а також в ривку з довільною зміною руки. Боротьба була запеклою і Софія стала призеркою у всіх дисциплінах. Курсант Юрій, який виконав вправу ривок з довільною зміною руки: 119 підйомів гирі вагою 32 кг, посівши третє місце.

 

Тренер Максим Підопригора, також продемонстрував феноменальний результат: 224 підйоми гирі вагою 32 кг, завоювавши третє місце.

 

Команда ВІКНУ є прикладом мужності, наполегливості та майстерності, яка не тільки змагається, але й надихає і відкриває нові горизонти. Ми пишаємося нашими спортсменами і бажаємо їм підкорення нових спортивних вершин! 

Фотографії