Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Відтворити сторінки з історії життя, поринути у творчість і пройтися стежками відомого Кобзаря України

Таку можливість мали курсанти ВІКНУ під час відвідання заходу з нагоди 210-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка.

 

На чолі із творчою спілкою «Мистецький  спецназ» та поетесою й заслуженою працівницею культури України Зоєю Ружин, військовослужбовці вирушили до села Шевченкове, де відбулися заходи вшанування пам’яті українського митця.

 

Майбутні офіцери взяли участь у мітингу пам’яті, який проходив біля могили матері та батька поета. Крім того, курсанти відвідали літературно-меморіальний музей Тараса Шевченка. В цьому музеї вони мали можливість побачити особисті речі, документи та інші артефакти, пов’язані з життям і творчістю видатного українського поета. Це була неймовірна можливість поринути у світ Тараса Шевченка та відчути його дух у кожному експонаті. 

 

Кульмінацією події стало висадження квітів курсантами. Цей символічний акт знаменував початок нового покоління, яке врешті втілить завітні слова українського пророка: «І на оновленій землі врага не буде, супостата, а буде син, і буде мати, і будуть люде на землі».

Фотографії