Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Шевченківський квест в Освітньому центрі

Освітній Центр Верховної Ради України провів просвітницький захід до 210-ої річниці від народження Тараса Шевченка з курсантами Військового інституту КНУ імені Тараса Шевченка. 

 

- Цей день – насправді особливий для нас, тож ми вирішили відзначити його в особливому форматі і поєднати зустріч із народною депутаткою України, міні-лекцію про Кобзаря та справжній квест для курсантів Військового інституту, - розповіли в центрі.

 

Народна депутатка України Юлія Овчинникова щиро і відверто поспілкувалась із курсантами, відзначивши роль Парламенту в боротьбі українського народу за волю – і натхнення, яке надають у цій боротьбі слова Великого Кобзаря, а також відповіла на їхні запитання.

 

Директорка Музею історичного центру міста Києва Наталія Клименко розповіла учасникам заходу про найцікавіші моменти життя Шевченка – і навіть продемонструвала архівні документи.

 

А потім курсанти взяли участь у розробленому фахівцями ОЦе Шевченківському квесті, що складався з етапів на відзначення сфер діяльності Кобзаря: література, образотворче мистецтво, історія та філософське підґрунтя парламентаризму, а також частина, присвячена його участі у таємному Кирило-Мефодіївському братстві. Пройшовши всі етапи квесту і отримавши необхідні підказки, команди запекло змагалися на останньому етапі – введенні таємного коду, а команда-переможець отримала цінні призи від ОЦе!

 

Інформація від Освітній Центр Верховної Ради України

Фотографії