Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Курсова підготовка фахівців МПЗ

З 27 січня по 18 лютого цього року у Військовому інституті проводилися заняття з офіцерами на курсах підвищення кваліфікації з питань морально-психологічного забезпечення військових частин і підрозділів безпосереднього підпорядкування Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України.

Науково-педагогічні працівники кафедр військової політології та кафедри військової психології й педагогіки організували курсову підготовку згідно із програмою підготовки з урахуванням тенденції на досягнення в перспективі принципів та стандартів НАТО та з урахуванням побажань слухачів попередніх курсів. Під час занять і самостійної роботи слухачі мали змогу більш детально вивчали керівні документи з питань організації морально-психологічного забезпечення підготовки й застосування підрозділів Збройних Сил України, систему роботи посадових осіб щодо морально-психологічного впливу на особовий склад Збройних Сил України, інші керівні документи стосовно складових МПЗ – інформаційно-пропагандистського забезпечення і психологічного забезпечення.

Важливою складовою навчання слухачів стала практика внутрішньо-комунікаційної роботи, відпрацювання елементів методики оцінювання суспільно-політичної обстановки, опанування системою управління і планування морально-психологічного забезпечення підготовки й застосування підрозділів Збройних Сил України, організації психологічного забезпечення, надання першої психологічної допомоги й самодопомоги, подолання впливу стрес-факторів збройних конфліктів.

Зважаючи на щільний графік важливих і корисних занять, зі слухачами все ж провели низку заходів військово-патріотичної й культурологічної роботи. Зокрема відвідини Національного музею історії України у Другій світовій війні та Національного музею історії України залишили у них незабутні враження.

Сьогодні завершена курсова підготовка слухачів. Результати контрольних заходів показали, що рівень як знань і умінь, так і, найголовніше, мотивованість до служби й прояв лідерських якостей у слухачів підвищився.

Заступник начальника Військового інституту з морально-психологічного забезпечення – начальник відділу полковник Сергій Мотика вручив слухачам сертифікати про закінчення курсів підвищення кваліфікації й побажав, вже колегам, наполегливо реалізовувати отримані знання у своїй практичній військово-професійній діяльності. За сумлінність та активність на курсах були заохочені грамотами слухачі підполковник В’ячеслав Лебедєв, підполковник Роман Цибульов, капітан Віталій Музиченко.

Начальник кафедри військової політології полковник Сергій Сірий відзначив  належну мотивованість слухачів до здобуття нових знань і побажав успіхів у подальшій службі.

Від імені слухачів підполковник В’ячеслав Лебедєв подякував керівному складу та науково-педагогічним працівникам Військового інституту за надану можливість підняти свій військово-професійний рівень відповідно до сучасних викликів.

Фотографії