Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Міжнародна конференція «Розбудова системи забезпечення якості вищої освіти в Україні»

Нещодавно пройшла Міжнародна конференція «Розбудова системи забезпечення якості вищої освіти в Україні», у якій взяли участь представники науково-дослідного центру ВІКНУ Кіра Горячева та Ольга Соколіна.

Захід проходив за підтримки Міністерства освіти і науки України, Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, Спілки ректорів вищих навчальних закладів України, Національного Еразмус+ офісу в Україні та Національної команди експертів з реформування вищої освіти (HERE team), Британської Ради в Україні, Інституту вищої освіти Національної академії педагогічних наук України, Київського національного торговельно-економічного університету (КНТЕУ). 

Почесні гості конференції: Чарльз Кларк – міністр освіти Великої Британії (2002-2004) та Збігнєв Марчіняк – голова Національної ради науки та вищої освіти Республіки Польща, Державний секретар Міністерства науки і вищої освіти (2009-2012).

Відкриваючи захід, Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич підкреслила, що має великі очікування щодо результатів роботи конференції, адже забезпечення якості – це наріжний камінь реформи вищої освіти. Пані Міністр пригадала здобутки щодо автономії закладів вищої освіти, зокрема у сферах економічного й кадрового забезпечення та зазначила, що нині йде боротьба щодо привнесення академічної доброчесності.

Під час конференції було представлено пріоритети національної освітньої політики у сфері забезпечення якості вищої освіти; здійснено обмін кращими практиками щодо забезпечення якості, вивчення та запровадження англійської мови у сфері вищої освіти та науки; обговорено розвиток систем зовнішнього та внутрішнього забезпечення якості вищої освіти.

Зокрема, в межах однієї з дискусій йшлося про те, що питання забезпечення якості вищої освіти зараз є світовим та, зокрема, європейським трендом. Для України також є дуже важливим розбудовувати свою систему забезпечення якості вищої освіти, й одним з ключових кроків у цьому напрямі є абсолютно новий підхід до акредитації освітніх програм вишів.

Фотографії