Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Орієнтир на вдосконалення практики

Відповідно до Плану проведення навчальних занять замовником на 2018-2019 навчальний рік, з курсантами 2-4 курсів та науково-педагогічними працівниками кафедри фінансового забезпечення військ військового факультету фінансів і права 08 червня 2019 року у Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка було проведено заняття на тему: “Організація внутрішнього контролю та управління ризиками в системі Міністерстві оборони України”.

Провів його полковник Костянтин Кустріч, головний інспектор з організації внутрішнього контролю Головної інспекції Міністерства оборони України.

Слухачі та викладачі ознайомились з основними вимогами щодо питань практичного застосування внутрішнього контролю та управління ризиками у військових частинах Збройних Сил України. Підполковник Олександр Чистик, доцент кафедри фінансового забезпечення військ переконаний, що такі зустрічі надзвичайно корисні, як для викладачів так і курсантів: - 02 квітня наказом Міністерства оборони  України №145 були затверджені зміни щодо порядку організації нашої роботи. Отримати тлумачення з першоджерел, зрозуміти напрямки подальшої роботи, та доповнити навчальні програми відповідно до осучаснених вимог. Перед нами ставлять задачі підготувати  кваліфікованих фахівців здатних ефективно впроваджувати систему внутрішнього контролю у військових частинах.

Курсант третього курсу Юлія Башлай, обрала спеціальність: Фінанси, банківська справа та страхування. Вважає її перспективною. В ході планового заняття задавала питання щодо практичного застосування інструкцій: - Мені було цікаво зрозуміти як запобігти крадіжкам і нецільовим витратам коштів. Тепер я розумію як побудувати свою роботу в частині. Викладачі готують нас з урахування власного досвіду і це надзвичайно корисно.

З переходом Збройних Сил  України до натівських стандартів має відбутись і трансформація всіх елементів забезпечення силового відомства. Саме на це і направлені подібні заняття. Представники Міністерства оборони  та Генерального штабу постійно надають методичну допомогу Військовому інституту у підготовці курсантів.

Фото: Олени Лаба

Фотографії