Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

За гостре перо, за вдале слово….

У колонному залі Київської міської державної адміністрації відбулися урочисті заходи з нагоди професійного свята – Дня журналіста України. Серед заохочених були викладачі та курсанти Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Урочисте зібрання розпочали традиційно. Голова київського осередку Національної спілки журналістів України Михайло Сорока згадав усіх поіменно, хто протягом останнього року відійшов у  вічність. Присутні з повагою вшанували останніх хвилиною пам’яті. Потім розпочали нагородження.  Вручали достойникам грамоти та відзнаки. А для жіноцтва підготували ще й невеликі символічні подарунки у вигляді цікавих ляльок-берегинь.

Окремо вшанували цивільних та військових журналістів, які працюють у військовій сфері. Нагороджували за реальну роботу – змістовні та цікаві репортажі із передової. Вручав відзнаки журналістам начальник управління комунікації та преси Міністерства оборони України полковник Олексій Чорнобай. – Ціную і поважаю кожного, хто пройшов випробування вогнем. Але поруч із бійцями були й ті, хто розповідав про  наших героїв, був свідком важких подій. Вдячний за сміливість та відданість професії  за те, що доносите правду і часто із ризиком для життя здобуваєте її, - звернувся до присутніх Олексій Юрійович.

А курсантів заохотив особисто директор інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка, доктор філологічних наук, професор Володимир Різун. Володимир Володимирович запропонував провести наступні урочистості  на базі головної кузні журналістських кадрів країни у себе в інституті.

Учасники зібрання  охоче фотографувалися та обмінювались контактами. Для більшості таки заходи є знаковими. Зустрічаються не лише  старі друзі, а й  випадає унікальна можливість познайомитись із метрами вітчизняної журналістики.

Фотографії