Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Лекція з проблематики інформаційних війн Дениса Богуша у Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка

19 грудня у Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулась відкрита лекція Дениса Богуша – українського політтехнолога, експерта у сфері соціальних комунікацій. Захід був організований кафедрою зарубіжної воєнної інформації за участю курсантів і науково-педагогічних працівників.

Тема лекції - актуальна проблематика сучасних інформаційних війн.  На думку експерта, інформаційне протиборство - є важливий і необхідний фактор у сьогоднішньому  функціонуванні обороного комплексу України.  Не секрет, що Росія застосовує дієві засоби для деморалізації громадян нашої держави й провідних країн світу. “Ще не всі розуміють загрози російської пропаганди,- зауважив експерт,- тому нашим завданням є виявлення і пошук методів супротиву і захисту інформаційного простору”.

Денис Богуш оприлюднив результати власних досліджень російських ЗМІ. “Подивіться, на інформаційному порталі RIA.RU. 700 новин за місяць, і задумайтесь: 150 з них, про Україну” – наголосив політтехнолог.  

Курсанти, НПП слухали лекцію з підвищеною увагою, ставили різноманітні запитання. Так у діалозі лекція добігла кінця. Потім Денис Богуш презентував власну книгу під назвою “Інформаційні операціі”. Безсумнівно, що ця праця знадобиться фахівцям в галузі міжнародної інформації, політології, військової журналістики, перекладу тощо.

Тематично спрямовані зустрічі у ВІКНУ відіграють важливу роль у підготовці майбутніх фахівців протидії загрозам інформаційного простору. “Практичний досвід навряд-чи отримаєш з підручників. До того ж, деякі аспекти закарбовуються в пам`яті, допомагають нам під час навчання у пошуку відповідей на складні питання в інформаційному протиборстві з путінською Росією”,- ділиться враженнями курсант 213 навчальної групи Олександр Мазуренко. Його думку розділяє більшість курсантів.

На прикінці зустрічі Денис Богуш поділився з курсантами практикою аутогенних тренувань. Ці вміння можуть знадобиться курсантам під час їх майбутньої служби.  

 Олег Грицун