Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Демократичному цивільному контролю над воєнною організацією держави – належну правову базу

У Києві відбувся Круглий стіл щодо посилення демократичного цивільного контролю над Збройними Силами України.

Захід проведено в рамках спільного проекту Координатора ОБСЄ в Україні та військового відомства. У заході взяли участь представники Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил України, Національного університету оборони імені Івана Черняховського, військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, міжнародні експерти. Військовий інститут представляв професор кафедри правового забезпечення військового факультету фінансів і права к.ю.н. Олег Гущин.

Учасники Круглого столу заслухали виступи про права та свободи військовослужбовців, рівність прав та можливостей для жінок і чоловіків, обговорили міжнародні стандарти демократичного цивільного контролю над збройними силами. Не обійшли стороною питання взаємодії між військовим та громадянським суспільством. Зокрема, було відзначено діяльність Військового інституту в рамках урядової ініціативи із врахування гендерних питань у діяльності навчальних закладів сектору безпеки і оборони України.

Підсумком спільного проекту стала презентація Дорожньої карти щодо посилення демократичного цивільного контролю за силами оборони в країні, яку буде представлено на розгляд керівництву Міністерства оборони України.

Фотографії