Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Голодомор 1932-1933 років – жахлива рана українського народу

Хвилиною мовчання курсанти та працівники Військового інституту вшанували  пам′ять жертв  Голодомору 1932-1933 років. Схиливши голову та знявши головний убір, присутні віддали шану невинно убитим землякам , жертвам тоталітарної системи.

Щороку, у четверту суботу листопада, Україна  вшановує пам`ять жертв Голодоморів ХХ століття.

Заступник начальника Військового інституту з морально-психологічного забезпечення – Мотика Сергій Миколайович виступив із словами скорботи та жалю про померлих. « Захід вшанування пам′яті жертв голодомору проводиться  у Військовому інституті вже не  вперше, і я впевнений що  це буде славною традицією, - наголосив полковник. – Такі мітинги допомагають курсантам усвідомити, що тисячі людей колись віддали своє життя за цілісну націю, за свободу, тому сьогодні, коли на Сході проводиться операція Об`єднаних сил (ООС), ми повинні бути патріотами, єдиною непоборною силою, для боротьби з ворогом. – додав Сергій Мотика».

Курсанти інституту  запалили лампадки пам`яті 16 годині, як це зробила  вся Україна. Військовослужбовці  своїм вчинком закликати усіх людей доброї волі, незалежно від національності, громадянства та віросповідання, усіх, хто поділяє біль та скорботу українського народу згадати про жертв тоталітарної системи.

В знак скорботи та жалю учасники заходу створили величезний  «Хрест пам′яті» з вогників свічок, який присвятили усім безневинним жертвам Голодомору.       

Фотографії