Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

У Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулась робоча зустріч з представниками Міністерства оборони Грузії з питань розвитку стратегічних комунікацій

Фахівці з питань розвитку стратегічних комунікацій оборонних відомств Грузії відвідали з робочим візитом Військовий Інститут та спілкувалися з керівництвом навчального закладу, начальниками кафедр і курсантами  кафедр журналістики та зарубіжної воєнної інформації.

Грузинську сторону представляли пан Давід Учадзе - начальник відділу стратегічних комунікацій та зв`язків з громадськістю Міністерства оборони Грузії та пан Ясон Начхебія –  тимчасово виконуючий обов`язки  начальника відділу міжнародних відносин  відділу стратегічних комунікацій Міністерства оборони Грузії.

Делегацію Міністерства оборони України представляли  начальник Управління комунікацій та преси Міністерства оборони України - полковник  Олексій Чернобай  та офіцер інформаційно-аналітичного відділення Відділу координації стратегічних комунікацій та моніторингу – старший лейтенант Дмітрій Теплоухов.  

З вітальним словом, до присутніх звернувся заступник начальника Військового Інституту  полковник Олександр Приліпко.

Заступник начальника Інституту з навчальної роботи полковник Олег  Прохоров  ознайомив гостів з історією Військового Інституту та детально розповів про його структуру. Особливу  увагу він приділив  факультетам, спеціальностям та особливостям співпраці з цивільними вищими навчальними закладами України.

У  зверненні до присутніх, пан  Ясон Начхебія зауважив, що Грузія також приділяє багато уваги навчанню майбутнього офіцерського складу. «У нас також є свій Вищий військовий навчальний заклад, з більше чим столітньою історією. Наразі це єдиний виш, який готує офіцерів для сфери стратегічних комунікацій. Обмін знаннями,  методам навчання майбутніх фахівців – це головне питання, яке ми б хотіли більш детально обговорити сьогодні»,- зазначив пан Ясон.  

Полковник Олексій  Позняков, начальник кафедри військової  журналістики, ознайомив делегацію з історією кафедри та завданнями, які покладені на неї в плані підготовки військових журналістів. Розглянуто  інформацію про структуру кафедри, замовників та структури для яких готуються спеціалісти. Він детально розповів про  методи навчання курсантів, матеріальне та наукове забезпечення. Полковник Олексій  Позняков відмітив, що це єдиний  Військовий Інститут, який готує військових журналістів. Та представив  план кафедри, щодо майбутньої співпраці з грузинськими колегами.

Пан Давід Учадзе наголосив, що наразі країни співпрацюють на рівні Міністерств оборони, але в їх планах -  обмін досвідом безпосередньо між Вищими Військовими навчальними закладами. «Ви набули безцінний досвід з початком гібридної  війни у 2014 році. На основі цих знань і було створено нові системи та методи навчання. На даний момент це головне питання, яке б ми хотіли більш детально обговорити в плані  співпраці та обміну знаннями»,- зауважив пан Учадзе.

Питанню роботи кафедри зарубіжної воєнної інформації, яка безпосередньо займається навчанням спеціалістів зі стратегічних комунікацій, була присвячена доповідь начальника кафедри Якова Жаркова. Присутніх коротко ознайомили з історією та роботою кафедри. Розповіли про методи підготовки та структури, в яких в майбутньому будуть працювати курсанти. Членам грузинської делегації надали  пропозиції щодо майбутньої співпраці. Було запропоновано  обмін керівними документами та створення єдиного дослідницького центру для кращого вивчення та співпраці у сфері стратегічної комунікації.

Після завершення доповідей, курсанти мали змогу поставити питання грузинським спеціалістам. Грузинські фахівці зі стратегічних комунікацій  охоче ділилися своїм досвідом і зазначили, що нас пов’язує не лише боротьба з спільним ворогом, але спільні історичні, культурні та духовні цінності.  

 Курсант
Олександр Осовський 

Фотографії