Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Аплодуємо стоячи!

Неоголошена війна України з путінською Росією торкнулася кожного українця. Вчорашні школярі, попри важке сьогодення, не бояться стати курсантами та вже через декілька років бути захисниками своєї Батьківщини, як це роблять українські воїни з 2014року. Кожного дня майбутнім захисникам з практичними навичками військової справи формують ціннісні орієнтири, громадську свідомість та прищеплюють патріотизм до рідної землі.

Не словом, а ділом, власним прикладом показав свою любов до України гість Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка - Герой України Володимир Жемчугов.

Радник міністра інформаційної політики Володимир Жемчугов презентував курсантам документальний фільм «Бранці Кремля», який вийшов у рамках вшанування патріотизму та мужності політичних ув’язнених в боротьбі проти окупації Російської Федерації.

Герой України розповів про власну історію війни на окупованих територіях Східної України. Володимир Жемчугов – український партизан, учасник українсько-російської війни. Він провів 30 спеціальних операцій зі знищення військових об’єктів бойовиків та особового складу окупаційних війсь. 29 вересня 2015 року під час виконання чергового бойового завдання підірвався на розтяжці, внаслідок чого втратив кисті обох рук. Але ця сильна Людина не втратила віри в життя і зараз допомагає політичним ув’язненим.

Зустріч була емоційною, цікавою, тримала кожного слухача до останньої хвилини розмови. А також на  презентації фільму кожному курсанту подарували диск з повною версією стрічки «Бранці Кремля».

Альона Шідерова

Фотографії