Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Курсанти Військового інституту - наставники для учнівської молоді

Курсанти Військового інституту ввійшли в склад організаторів та виступили в ролі суддів на етапах Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Вояцький дух».

Цього року цей захід був всеукраїнського рівня, оскільки став одним із переможців конкурсу проектів з національно-патріотичного виховання молоді та підготовки її до служби у Збройних Силах України, що проводило Міністерство молоді та спорту України.

Гра має на меті ознайомити учасників з історією і сучасним станом українського війська, надати можливість особисто побачити та зацікавити військовою службою, перевірити практичні навички з військової підготовки команд та подружити юнацтво різних регіонів між собою.
В грі, яка складалась із 23 етапів, взяли участь 20 команд зі складу юнацтва віком від 14 до 17 років. Склад команди був 6 бійців (хлопці та дівчата), які планують вступати до військових навчальних закладів та проходити службу у лавах Збройних Сил України. Складність етапів вимагала від учасників чималої фізичної та спеціальної військової підготовки, набуття навичок виживання в екстремальних умовах і дій під час бойового зіткнення. Тому невипадково захід відбувся в найбільшому військовому навчальному центрі Сухопутних військ ЗСУ, де є необхідні умови для морального, фізичного та психологічного загартування майбутніх воїнів та ознайомлення з вимогами до служби в ЗСУ.

Курсанти Віталій Коваль, Владислав Задорожній, Володимир Бачинський, Сергій Квич та Сергій Лужанський відмінно справились з нелегким завданням суддівства, адже всі команди на етапах прикладали максимум зусиль для перемоги.

Фотографії