Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

ЛІНГВІСТИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ КУРСАНТАМИ НАВЧАНЬ СІ БРИЗ 2018

Курсанти Військового інституту КНУ імені Тараса Шевченка здійснювали лінгвістичне забезпечення багатонаціональних військових навчань «Сі Бриз – 2018».

Навчання проходили  з 9 червня по 21 червня 2018 року в Одеській та Миколаївській областях, а також на визначених морських полігонах Північно-Західної частини Чорного моря.

Курсанти третього курсу здійснювали переклад на полігоні Широкий Лан в Миколаївській області. Основним завданням наших курсантів було створення комунікації між військовослужбовцями морської піхоти Збройних Сил США та морської піхоти Збройних Сил України.

Вони показали свою підготовленість до виконання завдання за призначенням разом з цивільними перекладачами.

«В мене була радіостанція, я перекладала всі команди командира роти під час занять. Але найбільше сподобались стрільби з американської зброї, українським військовим випала нагода порівняти вітчизняні зразки гвинтівок з американськими зразками»- ділиться  своїми враженнями курсант Марія Гуцол.

Курсанти-перекладачі були на всіх заняттях, навіть доводилося перекладати під час евакуації ранених на БТРах, тобто ніякі перешкоди не ставали у заваді для виконання завдань.

Довідка.

В багатонаціональних військових навчаннях Сі Бриз 2018 долучилися представники збройних сил 19 країн. Метою навчання є планування та проведення багатонаціональної морської операції з безпеки в кризовому регіоні.

Особливістю українсько-американського навчання «Сі Бриз — 2018» було управління силами морського, повітряного та безпосередньо з моря з борту штабного корабля ВМС США Mount Whitney. Особовий склад новоствореного Морського командування Військово-Морських Сил ЗС України склали основу багатонаціонального штабу та у взаємодії зі своїми іноземними колегами отримали практичний досвід планування операцій та управління силами за стандартами НАТО.

У військових маневрах було задіяно 29 кораблів, катерів і суден, 1 підводний човен, 25 літальних апаратів, близько 3 тисяч особового складу. Основними навчально-бойовими елементами та завданнями стали дії протикорабельної та протиповітряної оборони, висадки морського десанту на необладнане узбережжя, проведення рейдових дій, тактичне маневрування та плавання в ордерах.

Курсант Альона Шідерова

Фотографії