Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Курсанти Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка відвідали Шевченківський національний заповідник, що розташований в місті Каневі

Як умру, то поховайте
Мене на могилі
Серед степу широкого
На Вкраїні милій,
Щоб лани широкополі,
І Дніпро, і кручі
Було видно, було чути,
Як реве ревучий.
(Тарас Шевченко)

Тарас Шевченко – видатна особистість не лише для XIX століття, а й для будь-якого періоду новітньої української історії. Саме тому поет є символом боротьби волелюбного українського народу, творчість якого надихає, підтримує в непростий час, дарує надію на кращу долю для незалежної України.

Курсанти Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка з метою вшанування пам’яті, вивчення його життєвого шляху та творчих здобутків, відвідали Шевченківський національний заповідник, що розташований в місті Каневі.

Під час відвідування Шевченківського національного заповідника курсанти поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку, а також ознайомились з експозиціями музею. «На шляхах століть» – таку назву має одна із виставок, що експонуються у ці травневі дні у музеї Тараса Шевченка у Каневі. На ній представлено творчий доробок заслуженого діяча мистецтв України, черкаського художника Віктора Івановича Клименка.

На виставці експонуються монументальні полотна художника, який інтерпретує історію українського народу засобами образотворчого мистецтва. Перед глядачами на картинах оживають героїчні постаті – Іван Сірко, Максим Кривоніс, Семен Неживий, Нестор Махно та історичні сюжети: «Батьківщина в небезпеці», «Земля і воля» та інші. Привертає увагу відвідувачів портрет молодого Тараса Шевченка в Петербурзькій Академії мистецтв, який подарований автором у фондову колекцію музею Тараса Шевченка після персональної виставки у 1997 році.

Сповнившись враженнями, курсанти залишили запис зі словами вдячності в книзі відвідувачів.

Фотографії