Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Курсанти Військового інституту – учасники змагань з прикладного багатоборства

19 травня 2018 року на стадіоні КНУ імені Тараса Шевченка відбулися змагання з прикладного багатоборства пам`яті студента Інституту філології «кіборга» Святослава Горбенка.

Честь Військового інституту захищали дві збірні команди: «ВІКНУ – Стандарт» (капітан Олег Стаднік) та «ВІКНУ – GOLD» (капітан Костянтин Киріченко), які змагалися з курсантами академії СБУ та студентами цивільних інститутів Університету на дистанціях 3 км, 1,5 км, 100 м, віджиманнях, підтягуваннях, вправах з кросфіту.

Зі вступним словом до учасників звернулися організатори та судді змагань, які побажали успіху та нагадали, що ми тут, насамперед, для того, щоб вшанувати пам`ять захисника Донецького аеропорту, який рятуючи травмованого побратима, загинув 3 жовтня 2014 року через смертельне поранення сонної артерії уламком танкового снаряда в приміщенні старого терміналу.

Боротьба на всіх етапах змагань йшла запекло, адже кожен учасник проявляв неймовірну волю до перемоги та силу характеру. У підсумку збірні команди посіли друге та третє місце відповідно. Слід зауважити, що Самусь Анна була нагороджена цінним подарунком за найкращий результат на дистанції 1,5 км, а Сич Серафим за найкращий результат на дистанції 3000 м.

Також, безпосередньо на нагородженні були присутні батьки Святослава Горбенка, які сказали декілька теплих слів про їх сина і те, що ці змагання проводяться не вперше. Вони щиро подякували учасникам та організаторам за те, що «не забуваєте нашого сина». З розповіді батька ми дізналися, що Святослав посмертно був нагороджений званням «молодший лейтенант», яке так і не встиг отримати за життя...

Пам`ятаймо, шануймо тих, хто поліг за Україну у запеклих боях. Людина жива, доки живе пам`ять про неї.

Фотографії