Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Пішов з життя очільник кафедри військової підготовки Київського національного університету імені Тараса Шевченка з 1970 по 1987 Папушин Павло Андрійович

16 лютого 2018 року на 91 році після хвороби пішов із життя полковник у відставці Папушин Павло Андрійович. Він прожив життя відповідального і чесного офіцера, достойного громадянина  своєї  держави.

Народився Павло Андрійович 27 серпня 1927 року  у с. Шагалово Коченівського району Новосибірської області. З 1944 року воював у Другій світовій війні рядовим снайперської роти. Після закінчення в 1949 році Харківського авіаційного училища зв’язку його офіцерська служба проходила від начальника радіостанції – командира взводу до заступника головного інженера радіотехнічних військ протиповітряної оборони країни у Львові, Середньої Азії, Далекому Сході, Москві. Доводилось також виконувати державні завдання в Афганістані та Китаї.

Полковник Папушин Павло Андрійович очолював кафедру військової підготовки Київського національного університету імені Тараса Шевченка з 1970 по 1987 рік. В 1986 році  за результатами перевірки Міністерством оборони кафедра зайняла перше місце серед військових кафедр цивільних ВНЗ. Того ж року Павлу Андрійовичу присвоєно вчене звання доцента.  За час військової служби він був нагороджений орденами “За мужність”, “За службу Батьківщині в ЗС СРСР” III ст.,  “Дружби народів”, 17 медалями, відомчими нагородами.

Закінчивши військову службу у 1987 році, Павло Андрійович ще протягом трьох років продовжував працювати у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, очолюючи відділ аспірантури. Знаходячись на пенсії, Павло Андрійович активно займався громадською роботою в ветеранських організаціях щодо військово-патріотичного виховання молоді. Його професіоналізм, життєва активність, життєрадісність, цілеспрямованість будуть для нас прикладом. Він залишиться  в наших серцях надійним товаришем й мудрим порадником, завжди готовим прийти на допомогу.

Командування Військового інституту та особовий склад висловлюють співчуття рідним та близьким покійного.