Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Урочистості з нагоди проголошення Акту Злуки

22 січня 2018 року Україна відзначила 99 річницю з Дня проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Урочистий концерт, присвячений знаменному державному святу, відбувся для першокурсників та військовослужбовців строкової служби 43 артилерійської бригади на базі смт Дівички. Талановиті курсанти Військового інституту організували насичений цікавими виступами концерт.

Історичний екскурс провела курсант Єлизавета Іванюк, виконавши пісню «Заспіваймо пісню за Україну». Дівчина нагадала присутнім споконвічну мрію про об’єднання розрізнених частин України в межах однієї держави. Виконання пісні «Ні війни» дуетом молодшого сержанта Ярослава Рябченка і Єлизавети Іванюк змусило кожного замислитись про захист від загарбників нашої священної землі. Курсант Катерина Адошкіна у музичному супроводі першокурсника Володимира Кузьменка циганським танцем підтвердила, що на теренах України живуть найталановитіші люди, які з інтересом вивчають культури інших народів. Вікторія Лимар виконанням пісні «То моя Земля» продемонструвала повагу до слави Української держави, здобутої в кровопролитних боях. Лірична пісня «В чистім полі» у супроводі курсанта Алли Заровної уславила незгасаючу волю і мужність українців. Молодший сержант Ярослав Рябченко, у свою чергу, нагадав першокурсникам про їх призначення і покладену на них відповідальність піснею «Офіцерська честь». Запальний гурт «New Generation» виконав фінальну пісню «Не стидайся, то твоя Земля», закликавши курсантів плекати незалежність, соборність рідної землі.

Проведений тематичний захід підняв патріотичний дух курсантів і солдат строкової служби, ставши додатковою мотивацією їх подальшої відданої служби у лавах Збройних сил на користь Українському народу. 

Фотографії