Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Заняття, проведене в польових умовах з першокурсниками 24 січня, було присвячене вдосконаленню та набуття нових навичок з дисципліни картографія.

Заняття, проведене в польових умовах з першокурсниками 24 січня, було присвячене вдосконаленню та набуття нових навичок з дисципліни картографія. Вмінню орієнтуватись на місцевості, як за природніми вказівниками, так і за допомогою сучасних засобів.
Кожній підгрупі надаються спеціалізовані засоби навігації, хочеться зазначити, що курсанти вперше працювали з цими засобами орієнтування, звичайно окрім картографів, яким це завдання далось найшвидше, але інші групи не відставали і швидко зрозуміли принцип роботи навігаторів. Також завдання полягало в тому, щоб дати всім курсантам первинні знання використання компасів, навігаторів, правильному оформленні географічних карт, а також подоланні маршруту за допомогою навігаційних систем.
Викладач Військового Інституту, майор Кольцов, допоміг курсантам опанувати навички орієнтування на місцевості різноманітними способами. Спочатку, під час інструктажу, він теоретично розказав та показав, як правильно користуватись приборами та креслити карту, а під час самого маршруту вказував першокурсникам на їх недоліки та розповідав, як краще виконувати те чи інше завдання.
Слід зазначити, що під час виконання даного завдання курсанти долають шлях близько 8 кілометрів, дістаючись до вказаних місць призначення за допомогою систем координат. Найбільшим враженням для курсантів, безумовно, є досягнення точки призначення, адже ті хто справився, а справились до речі всі, мали змогу побачити неймовірні зимові краєвиди річки Дніпро. «Так, було важко йти засніженими дорогами, але це було варте того, щоб побачити на снігу маленькі сліди звірів і насолодитись красою головної річки України. Більше того, ми люди військові і ніхто не може знати, як складеться наше подальше життя, тому здобуті сьогодні навички є дуже важливі для кожного з нас, як в плані несення військової служби, так і в плані вміння орієнтування на місцевості»,- відзначив курсант 125-г навчальної групи Гуріна Юлія.  

Фотографії