Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

ТАКТИЧНА МЕДИЦИНА

20-21 січня першокурсникам Військового інституту проводяться тренінги з курсу тактичної медицини благодійною організацією «БВ «44-ий навчальний центр»» за новітніми стандартами ТССС АС. Близько 200 слухачів отримують первинні навички надання першої медичної допомоги. Місцем проведення занять став навчальний центр Національного університету оборони України імені Черняховського на базі смт. Дівички, де протягом двох тижнів курсанти підвищують рівень військових професійних знань.
Досвідченні інструктори поділились власним бойовим досвідом та продемонстрували базові знання, необхідні в умовах війни, так і в мирному житті. Для відтворення умов, близьких до бойових, курсантам надаються бронежилети, каски та навчальну індивідуальну зброю.
Інструктор Середа Олександр поділився досвідом надання допомоги при ушкодженнях дихальних шляхів. Кожен, без виключення, спробував врятувати товариша за допомогою непрямого масажу серця і штучного дихання, а також здобули навички накладання апарату штучної вентиляції легень.
Одним із занять, проведених волонтером Поліщуком Артемом, було присвячене наданню першої медичної допомоги та виявленню ушкоджень частин тіла в екстрених умовах. Також курсанти засвоїли правила особистого захисту під час надання допомоги.
Інструктор з позивним Шум навчив правильно евакуювати поранених. Зрив пакетами та димовими гранатами створювались умови, близькі до бойових. Під час занять застосовувались 5 різних видів засобів транспортування.  
Не менш важливим для засвоєння став тренінг зупинки відкритих кровотеч, який проводили волонтери Халімовський Роман та Шарговська Олена. Курсанти навчились правильно накладати джгути, турнікети на різні ділянки тіла та поранення різної складності. 
Курсант 113-іф Бабич Вадим розповів що, здобуті теоретичні знання досить точно і вдало були відпрацьовані практично. До того ж, ми самі проявляли ініціативу, адже всі прагнуть стати досвідченими та кваліфікованими фахівцями.
Курсант
Гудзь Анна
Осовський Олександр

Фотографії