Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

З офіцерами курсів перепідготовки Військового інституту проведені практичні заняття у військовій частині

На виконання завдань підвищення якості підготовки фахівців з морально-психологічного забезпечення (МПЗ), нарощування практичної складової навчання офіцерів, призваних із запасу і направлених на курси перепідготовки до Військового інституту, були проведені виїзні заняття на базі однієї з бригад Повітряних Сил Збройних Сил України. Метою занять було закріплення теоретичних знань з практики планування заходів МПЗ, організації внутрішньокомунікаційної роботи та національно-патріотичної підготовки особового складу у конкретній військовій частині.

Для офіцерів, які закінчили військові кафедри цивільних ВНЗ та не мали досвіду проходження військової служби, було вкрай корисним ознайомитися з історією бригади, організацією повсякденної діяльності, життя та побуту військовослужбовців, умовами виконання завдань бойового чергування з охорони повітряного простору держави. Особлива увага була приділена визначенню місця, ролі та алгоритму роботи офіцерів структур МПЗ бригади та її підрозділів.

Як зазначив керівник занять від Військового інституту професор кафедри військової психології та політології полковник запасу Вячеслав Кирик, офіцери бригади, фахівці з МПЗ з високим рівнем відповідальності поставились до підготовки та проведення занять. Своїм досвідом з організації МПЗ підготовки та застосування військ поділився заступник командира бригади з МПЗ полковник Віктор Грибук, який ознайомив молодих офіцерів з порядком відпрацювання та ведення службових документів за напрямком діяльності, дав мудрі поради щодо їх подальшої служби. Офіцер-психолог відділення МПЗ бригади капітан Тетяна Смірнова, випускниця ВІКНУ минулих років, професійно продемонструвала офіцерам як працює система внутрішньокомуникаційної роботи, які її складові потребують найбільшої уваги, як здійснюється психологічне забезпечення виконання завдань за призначенням. Про бойові спроможності підрозділів бригади, особливості, організації служби та бойового чергування ракетників проінформував офіцерів командир одного із дивізіонів майор Сергій Шульга.

Паралельно із заняттями була проведена профорієнтаційна робота з військовослужбовцями частини. Полковник запасу Вячеслав Кирик ознайомив їх з переліком спеціальностей, за якими здійснюється підготовка військових фахівців у ВІКНУ, пояснив порядок та особливості прийому на навчання кандидатів з числа військовослужбовців, роздав інформаційні матеріали про Військовий інститут.

Варто зазначити, що між Військовим інститутом та військовою частиною здавна традиційно склалися ділові партнерські стосунки. Командування бригади постійно надає навчально-матеріальну базу (психологічну смугу перешкод, вогневе містечко, полігон) для проведення практичних і тренінгових занять з курсантами, призначає для цього досвідчених інструкторів. У свою чергу фахівці з МПЗ бригади неодноразово призначались до складу екзаменаційних комісій з атестації випускників ВІКНУ, постійно висловлюють побажання та надають слушні рекомендації щодо покращення підготовки фахівців для військ.

Наприкінці занять командуванню бригади, офіцерам, які були залучені до занять від імені начальника Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка генерал-майора Ігора Толока були вручені подяки та висловлені побажання щодо подальшої співпраці у справі нарощування практичної складової підготовки військових фахівців.

Фотографії