Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

У Військовому інституту Київського національному університету імені Тараса Шевченка відбулася XIII Міжнародна науково-практична конференція «Військова освіта і наука: сьогодення та майбутнє»

Сьогодні, 24 листопада, в Військовому інституті Національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ) відбулась XIII Міжнародна науково-практична конференція на тему «Військова освіта і наука: сьогодення та майбутнє». Форум об’єднав вітчизняних та іноземних фахівців з озброєння, військової техніки та технологій подвійного призначення, лінгвістичного, правового забезпечення ЗС України, актуальних проблем гуманітарного та соціального розвитку війська, інформаційно-психологічної боротьби, сучасних інформаційно-комунікаційних технологій у воєнній сфері, геоінформаційного, топогеодезичного та навігаційного забезпечення діяльності ЗС України в особливий період.

Захід був організований під керівництвом начальника Військового інститута кандидата педагогічних наук, заслуженого працівника генерал-майора Ігора Толока. Відкрив науковий форум заступник начальника Військового інституту кандидат психологічних наук полковник Олександр Приліпко: «Актуальність конференції пов’язана з реаліями політичного та суспільного життя України та є для військової та наукової спільноти нагодою осмислити та проаналізувати набутий досвід і обґрунтувати перспективи розвитку Збройних Сил України».

З актуальних проблем виступили вчені, наукові і науково-педагогічні працівники ВІКНУ, а також працівники інших вищих військових навчальних закладів України, вітчизняні та іноземні фахівці.

У рамках конференції на базі Військового інституту розгорнуто виставку новітніх зразків техніки, озброєння та технологій підприємств Державного концерну «УкрОборонПром»: «Маяк», «Радар», «Меридіан», «Артем» та інші. Учасники конференції та курсанти ВІКНУ з цікавістю ознайомились з безпілотним авіаційним комплексом, авіаційними керованими ракетами класу «повітря-повітря», протитанковими керованими ракетами, пошуково-прицільною системою «Осьміног» тощо. Загалом на конференції представили свою продукція 18 підприємств оборонно-промислового комплексу.

Фотографії