Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Майбутні військові журналісти отримали майстер клас від професіонала

У нашому житті бувають зустрічі, котрі надовго закарбовуються в пам`яті.  Одна з таких відбулася у курсантів першого курсу  Військового інституту Київського національного університету імені  Тараса  Шевченка,  котрі  навчаються за спеціальністю військова журналістика. Справжній майстер клас вони отримали від  прес-офіцера  128-ї  окремої гірсько-піхотної  бригади  Станіслава Шуха.  До Збройних сил України журналіст прийшов з початком путінської агресії проти нашої країни. Його армійська кар’єра  розпочалася в умовах  проведення АТО, де виконували завдання за призначенням підрозділи 128-ї бригади. Саме там журналіст із Закарпаття став прес-офіцером.  

Власним досвідом, формами і методами комунікації з цивільними колегами, які працюють в районі бойових дій, здобутками та проблемами в процесі побудови стратегічних комунікацій  Станіслав охоче поділився с першокурсниками. Особливу увагу він звернув на необхідності  вивчення військових та військово-спеціальних дисциплін, які відкривають перед  майбутніми військовими журналістами можливості щодо набуття професійних знань та навичок.  Хтось буде працювати у військових ЗМІ, а комусь доведеться виконувати  обов’язки  прес-офіцера в органах військового управління.

- Робота прес-офіцера  взагалі вимагає бійцівських якостей, особливо в умовах війни. Вона буває небезпечною, але цікава і творча, - зазначив Станіслав Шух. – Ти маєш бути організованим, креативним і комунікативним, щоби знайти спільну мову з колегами і збудувати партнерські стосунки з ними. Це дасть тобі можливість працювати на результат, а не задовольнятися самим процесом.

Від цікавої інформації, вдало і своєчасно поданої, від якості контенту залежить успіх у формуванні позитивного образу вашої бойової оперативно-тактичної одиниці в публічних полях. Як у місті постійної дислокації, так і в районі виконання нею завдань за призначенням.

- В роботі прес-офіцера, особливо в умовах війни, ні гарна картинка на екрані, ні крутий репортаж, якого чекає читач, ні популярність  для вас не мають бути приорітетом, - наголосив Станіслав Шух. - Головне – збереження життя людей, безпека підрозділу, діяльність якого ви  з колегами висвітлюєте. Памятайте, що ваша інформація не повинна сприяти ворогу. Працюйте над собою. Вдосконалюйтесь. І тоді все буде добре.

Курсант ВІКНУ Анна Гудзь

Курсант  ВІКНУ Олександр Осовський

Фото курсант ВІКНУ Анастасія Богач