Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Призваних із запасу офіцерів екзаменували практичні заняття з тактики та інженерної підготовки

На одному з навчальних полігонів під Києвом відбулися польові практичні навчання із загальної тактики та інженерної підготовки із слухачами Курсів перепідготовки та підвищення кваліфікації Військового інституту Київського національного університету ім. Т. Шевченка, які  закінчують тримісячне навчання на базі інституту та готуються до відправки у війська.

Досвідчені офіцери-викладачі інституту зі значним досвідом проведення АТО із залученням фахівців-інженерів різних підрозділів силових відомств України, що здійснюють розмінування в ОРДЛО, ознайомили слухачів з основами проведення інженерних робіт, заходів безпеки, виявлення вибухонебезпечних предметів та поводження з ними. Протягом кількох днів на полігоні слухачі мали змогу на практиці вдосконалити навички з  обладнання різних видів окопів (поодиноких, обладнання взводного опорного пункту та командно-спостережного пункту, риття та маскування траншей, брустверів, бліндажів, щілин тощо). Офіцери-інструктори показували слухачам, як висуватися з місць розташування, розгортатися у взводні колони та переходити відділенням до бою, рухатись  під час наступу.

«Під час виконання вправ траплялися незначні недоліки, адже це лише навчання,  - говорить підполковник Андрій Сірий, - проте натхнення та завзятість молодших офіцерів, які вдосконалюють свої навички з військової справи у нашому інституті та здобувають нових завдяки інструкторам та викладачам з реальним бойовим досвідом, допоможуть зберегти життя їхнім підлеглим та їм самим. Кожен намагався зробити якнайкраще, бо розумів, що ці базові навички колись стануть у нагоді» - зазначив керівник навчань.

До речі, під час шикування перед вправою над підрозділом раптово з’явився військовий гелікоптер!

- «Повітря!», - не розгубився керівник навчань, - «зайняти укриття!»

Ця подія привнесла до навчання елемент несподіванки, надала певної схожості з ситуацією на полі бою, коли противник застосовує штурмову авіацію.

Після обладнання командно-спостережних пунктів взводів та взводних опорних пунктів, слухачі вдосконалили свої навички з атаки взводом відділення на оборонних позиціях. Під час цих вправ було підтверджено високий рівень володіння військовою справою та моральну стійкість нового поповнення Збройних сил України.

Фотографії