Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

ЯКІСТЬ НАВЧАННЯ ФАХІВЦІВ ВИЗНАЧАЄ ЗБІЛЬШЕННЯ ОБСЯГІВ ПІДГОТОВКИ

Останнім часом все більше і більше зміцнюються науково-педагогічні та ділові контакти між Військовим інститутом Київського національного  університету імені Тараса Шевченка і представниками військової освіти Китайської Народної Республіки. Здавалося б, лише місяць минув із дня випуску офіцерів Народно-Визвольної Армії Китаю, а вони знов приїхали до українського вишу.

“Нас дуже зацікавила система підготовки та якість навчання фахівців у вашому навчальному закладі”, - пояснив причину свого візиту глава делегації, начальник управління професійної освіти Головного управління бойової підготовки Центрального воєнного комітету КНР старший полковник Шинь Юецзинь.

“Ми з великим задоволенням розповімо Вам про наші надбання і досвід, який накопичено керівництвом, науково-педагогічним складом в організації та проведенні занять з курсантами”,- щиро відгукнувся начальник ВІКНУ генерал-майор Ігор Толок. Так почалася відверта, зацікавлена розмова.

Генерал-майор Ігор Толок  широко представив структуру військового навчального закладу, особливості роботи приймальної комісії, ознайомив з тонкощами навчального процесу.

Кожне заняття проводимо так, щоб воно відповідало подіям, які зараз відбуваються в нашій державі, в житті народу. У тому числі – на Донбасі. Тому вносимо атмосферу бойового духу, досвід, накопичений під час антитерористичної операції.

Високу оцінку організації занять у ВІКНУ надав начальник  відділу державного замовлення та навчання іноземних фахівців ДВОН державний службовець Анатолій Абросімов. 

До розмови також залучалися науковці – начальники кафедр: кандидат технічних наук, доцент полковник Павло Савков та кандидат історичних наук, доцент Яків Жарков, які розповіли про свій досвід організації занять і навчання кваліфікованих фахівців.

Обговорення з китайською делегацією перспектив розвитку співробітництва в галузі військової освіти та науки, а також можливостей збільшення обсягів підготовки військовослужбовців КНР у Військовому інституті викликало велику зацікавленість з обох сторін. 

Фотографії