Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

РОЗПОЧАЛИСЯ НАВЧАЛЬНІ ЗБОРИ ЗІ СТУДЕНТАМИ ЗА ПРОГРАМОЮ ПІДГОТОВКИ ОФІЦЕРІВ ЗАПАСУ

24 липня 2017 року у Військовому інституті розпочалися навчальні збори з громадянами України, за програмою підготовки офіцерів запасу. Це останній етап на шляху до отримання первинного офіцерського звання.

Майбутніх офіцерів держава готує для кадрового забезпечення Збройних Сил України, військових формувань та інших силових структур. Разом з тим, громадян готують з метою належного виконання військового обов’язку в резерві Збройних Сил України ,запасі у мирний час та обов’язків військової служби необхідних у воєнний час.

У навчальних зборах беруть участь близько півтисячі студентів з тридцяти п’яти вишів міста Києва та Київської області. Молоді спеціалісти проходять навчання за 16-ма військово-обліковими спеціальностями в різних напрямах військової підготовки.

Начальник факультету військової підготовки полковник Віктор Добровольський проінформував призваних на збір про особливості проходження зборів, звернув увагу на дотримання заходів безпеки та збереження життя і здоров’я особового складу.

Головне завданням зборів – навчити майбутніх офіцерів організації бойового застосування і забезпечення підрозділів Сухопутних військ, протиповітряної оборони, радіотехнічних військ, роботі з особовим складом у бойових умовах, повсякденної діяльності відповідно до посад, на які вони будуть призначені. Однією з особливостей навчання є урахування військового досвіду набутого на сході нашої держави під час проведення АТО, а також досвіду війн, локальних конфліктів та військових навчань.

До занять залучаються провідні фахівці факультету військової підготовки Київського національного університету імені Тараса Шевченка, науково-педагогічний склад Військового інституту цього ж вишу та офіцери військових частин, що брали безпосередню участь у бойових діях.

Завершальним етапом навчальних зборів стануть випускні іспити, під час яких буде перевірено рівень отриманих знань та складанням Військової присяги на вірність Українському народові. Після цього, громадянам, які гідно пройшли усі випробування, наказом Міністра оборони України, будуть присвоєні первинні офіцерські звання – “молодший лейтенант”.

Фотографії