Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Офіцери запасу свідомо поповнять лави Збройних сил України

У Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка проходять тримісячні курси перепідготовки  та підвищення кваліфікації офіцерів запасу, які призвані на військову службу за призовом осіб офіцерського складу. Вони самостійно вирішили поповнити лави Збройних сил України, покращити військові навички, для того, щоб служити українському народові.

«Коли почула, що можна пройти курс навчання військовій спеціальності і пізніше підписати контракт на проходження подальшої військової служби, зрозуміла, що хочу захищати Батьківщину і, незважаючи на те, що я жінка, бути надійним тилом для своїх рідних», - зауважила молодший лейтенант Яна Датій.

Офіцери з різних куточків країни освоюють знання за такими спеціальностями, як Психологія, Військовий переклад, Політологія та Топогеодезичне забезпечення.

Максим Драгунов, будучи студентом Київського політтехнічного інституту, навчався на військовій кафедрі, по закінченню отримав первинне офіцерське звання – молодший лейтенант. Пізніше працював перекладачем в державних та комерційних структурах.

«До лав Збройних сил України прийшов за власним бажанням, бути військовим – відповідально та престижно. Тут, у Військовому інституті, високий рівень підготовки, викладачі прикладають максимальну кількість зусиль для того, щоб покращити наш рівень володіння мовою, задля поповнення війська кваліфікованими спеціалістами», - сказав офіцер.

Військовий топограф лейтенант Олександр Корогод заявляє, що якщо ти прийняв військову присягу, то повинен не порушувати її, а відповідально відноситися та старанно виконувати свій обов’язок, тому що Батьківщина у нас єдина і неповторна, кожен офіцер повинен дбати про її захист та розвиток.

Інші слухачі також позитивно та з захопленням відносяться до навчання  у та підписання ними контракту для проходження подальшої військової служби у Збройних силах України. Кожен з них, радий можливості здобувати знання у Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка, адже, вважають, що вони знадобляться в житті та майбутній професійній діяльності.

Фотографії