Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

Викладачі ВІКНУ беруть участь в Міжнародній сертифікатній програмі Київського університету ім. Бориса Грінченка

Сучасні комунікаційно-контентні процеси в безпековій сфері стали темою для обговорення під час панелі, яку провели в Київському університеті імені Бориса Грінченка професор кафедри військової журналістики ВІКНУ імені Тараса Шевченка Олександр Клубань та його колеги доценти Валерій Король і Роман Савчук. В заході взяли участь слухачі Міжнародної сертифікатної програми " Комунікаційна безпека".    

Наповнення цікавим контентом інформаційного простору, захист від інформаційної агресії, прогнозування викликів ризиків і загроз завдяки постійному аудиту публічних інформаційних полів, особливості побудови стратегічних комунікацій та багато про що ще йшлося під час заняття, яке тривало у виді дискусії.

"Ми отримуємо сигнали із зовнішнього світу, лише після цілковитої обробки у нашому мозку вони стають інформацією", - зауважив Роман Савчук.  У свою чергу, Валерій Король, наголосив на тому, що сьогодні ми живемо у світі не статики, а динаміки, тому маємо оперативно реагувати на всі зміни, що відбуваються в інформаційних  полях,  де ми намагаємося просувати власний інформаційний продукт. Про особисту безпеку журналіста під час ведення бойових дій в умовах конунікаційно-контентної агресії говорив Олександр Клубань, навівши конкретні приклади з досвіду комунікації представників медіа та військових.

Викладачі кафедри військової журналістики ВІКНУ допомогли слухачам, серед яких були студенти цивільних вишів, журналісти, рекламісти та піарники, зрозуміти сутність процесів, що сьогодні характеризують сектор безпеки і оборони держави в публічних інформаційних полях, а також зрозуміти як відбувається побудова відносин в площині суспільство – сектор безпеки.

                               Олена Гаврилюк, курсант.

Фотографії