Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

23 березня у Військовому інституті відбувся навчальний тренінг

B 23 березня 2017 року у Військовому інституті відбувся навчальний тренінг «Експрес-антистрес: основи саморегуляції, стресостійкості та особистої ефективності» для слухачів курсів підвищення кваліфікації, офіцерів-психологів, курсантів.

До проведення занять долучився досвідчений антистрес-тренер, психолог, спеціаліст психологічної служби громадської організації „Ліга офіцерів“ Родіон Григорян. Родіон 1,5 року був волонтеро-кур’єром, доставляючи допомогу армії безпосередньо на передові позиції, внаслідок чого потрапляв в різні критичні ситуації і стани, з якими справлявся завдяки представленим методам. Фахівець навчав слухачів унікальній методиці протистояння стресу. І не лише теоретично, але й практично продемонстрував методику самоконтролю та самовідновлення людини в екстремальних та стресових ситуаціях.

З досвіду Родіона Григоряна, прості елементарні вправи допомагають краще переживати воєнні реалії, а, повернувшись з війни, знаходити душевну рівновагу. За словами тренера, щоб вийти з важкого стану, людині достатньо знати, що з нею насправді відбувається. Родіон наголосив:  „Як тільки людина повертається в стан спокою та рівноваги, вона знову має можливість користуватися своїми внутрішніми ресурсами“.

На занятті слухачі ознайомилися з теоретичні питаннями з запобігання та профілактики стресу. Кожен особисто практично відпрацював прийоми, що дають можливість ефективно діяти в умовах стресу, вчать розслаблятися і зосереджуватися в потрібний момент, економно використовувати сили та швидко відновлюватися, дають відчуття свободи та незалежності від обставин.

Слухачі тренінгу відпрацювали практичні вправи техніки управління стресом: глибоке дихання, розслаблення м’язів і когнітивні вправи, які допоможуть зняти втому, психологічно адаптуватися та бути готовим до виконання поставлених завдань за призначенням, та на власному досвіді пересвідчилися в їх ефективності.

Фотографії