Військовий інститут
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка

Укр.   Eng.  
Ми в соціальних мережах  
+38 (044) 521-32-89
Гаряча лінія (цілодобово)

У ВІЙСЬКОВОМУ ІНСТИТУТІ ВШАНУВАЛИ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ НА ТЕРИТОРІЇ ІНШИХ ДЕРЖАВ

Двадцять вісім років тому сотні сімей, родин, де підростали майбутні солдати, з полегшенням зітхнули. 15 лютого 1989 року останній солдат перетнув афгансько-узбецький кордон біля містечка Термез. Відтоді ця дата увійшла в новітню історію, як День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

За встановленою традицією, ветерани Військового інституту, які брали участь у воєнних конфліктах різних років взяли участь в церемонії покладання квітів до Меморіального комплексу громадянам України, полеглим в Афганістані. Присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання, а військовослужбовці Почесної варти відсалютували шістьма залпами, після чого пролунав Державний Гімн України.

В актовій залі, весь особовий склад радо вітав наших Захисників. У своєму вступному слові тимчасово виконуючий обов’язки заступника начальника Військового інституту по роботі з особовим складом підполковник Павло Коротченко зазначив, що нинішнє покоління, серед яких і наші випускники – продовжують славні бойові традиції наших ветеранів, проявляючи при цьому високі моральні якості та патріотизм в боях за териоріальну цілісність України.

Щирим, відвертим та в міру емоційним пролунав виступ голови Ради ветеранів Військового інституту, учасника бойових дій в Афганістані, полковника запасу Миколи Дорохова, який висловився за те, що в умовах сьогоднішнього протистояння на Сході України необхідна консолідація суспільства навколо історичного минулого та традицій старших поколінь.

Супроводжувався захід виступами солістів оркестру Військового інституту. На завершення, ветеран-афганець сержант запасу Леонід Мухін подарував своїм побратимам збірку власних пісень та виконав нову композицію про наших Захисників на сході України “Вони знають про нашу війну”.

Фотографії